Ο Igor Vovkovinskiy, ο ψηλότερος άνθρωπος των ΗΠΑ, έφυγε από την ζωή, σε ηλικία 38 ετών την Παρασκευή 20/08. Ο ίδιος έγινε γνωστός στο κοινό της Eurovision, μέσα από την συμμετοχή του στην αποστολή της Ουκρανίας το 2013.

Όπως γράφει ο OGAEGREECE, ο Igor ήταν εκείνος που “κουβαλούσε” την Ουκρανή τραγουδίστρια, Zlata Ognevich, στην αρχή της εμφάνισής της στη σκηνή.

Η ζωή του “Γίγαντα”
Ο Igor Vovkovinskiy γεννήθηκε στην Ουκρανία το 1982. Σε ηλικία 7 ετών, μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να ακολουθήσει θεραπεία. Ο Igor είχε έναν όγκο που επηρέαζε την υπόφυσή του. Η ασθένεια αυτή ήταν η αιτία της ανάπτυξής του.

Ο ίδιος είχε ύψος 2 μέτρα και 35 εκατοστά, κατέχοντας το ρεκόρ του υψηλότερου ανθρώπου στις ΗΠΑ. Μόλις η κατάστασή του έγινε γνωστή στην κοινότητα του Rochester, “υιοθετήθηκε” από τους κατοίκους της περιοχής. Απλοί πολίτες και επιχειρηματίες τον βοήθησαν σημαντικά, με την παροχή των κατάλληλων υπηρεσιών, ρουχισμού, εστίας, μεταφοράς και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Μάλιστα, είχαν γίνει και πολλές δωρεές στο όνομά του.

Ως ενήλικος, ο Igor έγινε διάσημος με την συμμετοχή του σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Ο Igor απεβίωσε στις 20 Αυγούστου, από καρδιακή ασθένεια.

Η εμφάνισή του στην Eurovision
Το 2013, η Ουκρανία συμμετείχε στον διαγωνισμό με την Zlata Ognevich και το τραγούδι Gravity. Στην αρχή της εμφάνισης της τραγουδίστριας, την κουβαλάει ένας άνθρωπος, που προσιδιάζει σε Γίγαντα.

Αυτός είναι ο Igor, όπου η φιγούρα του έλαβε μεγάλη αναγνώριση από τους Eurofans σε όλο τον κόσμο. Εκείνη την χρονιά, η Ουκρανία τερμάτισε 3η, με 214 βαθμούς.