Στα χέρια της ισπανικής αστυνομίας έπεσε ζευγάρι Ισπανών με τις κατηγορίες ότι διεξήγαγαν τελετουργίες, οι οποίες μάλιστα τιμολογούνταν στο διαδίκτυο ως “διεθνής ιατρική των προγόνων” και που περιελάμβαναν μία σειρά απαγορευμένων ουσιών, από δηλητήριο φρύνου μέχρι και ayahuasca (βότανο του Αμαζονίου).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το ζευγάρι, ηλικίας 42 και 38 ετών, φέρεται να διοικούσε μια ένωση που πραγματοποιούσε τελετές με ψυχοτρόπες ουσίες για 150€ (129 £) ανά συνεδρία, ενώ προσφέρονταν επίσης και retreats που διαρκούσαν όλο το Σαββατοκύριακο με κόστος έως και 350 € (300 £).

Η αστυνομία ανέφερε ότι είχε αναλύσει βίντεο με τις τελετουργίες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο από το ζευγάρι. «Οι πελάτες παρατηρήθηκαν να καταναλώνουν ψυχοτρόπα φάρμακα είτε σε υγρή μορφή είτε εισπνέοντάς τα, που τους έδινε ο ίδιος [ο αρχηγός των τελετών], ενώ εκείνη εμπόδιζε την αναπνοή τους για να διατηρήσει τον καπνό μέσα τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», ανέφερε η ισπανική Πολιτοφυλακή σε ανακοίνωσή της. “Ως συνέπεια αυτής της πρακτικής, οι πελάτες συχνά έπεφταν στο έδαφος με σπασμούς και παρουσίαζαν σοβαρές αλλοιώσεις της συνείδησης.”

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία απεικονίζεται το ζευγάρι να χορηγεί μια ουσία σε έναν άντρα και στη συνέχεια να τον κρατάνε πριν εκείνος ξαπλώσει στο πάτωμα. Έπειτα, το ζευγάρι γονατίζει από πάνω του και ο αρχηγός της τελετής παίζει μαράκες και εκείνη χτυπά ένα τύμπανο.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων στο σπίτι του ζευγαριού, βρέθηκαν 97 ουσίες που παραβιάζουν τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών του 1971 για τις ψυχοτρόπες ουσίες, ανάμεσά τους και δείγμα από έναν βάτραχο Bufo alvarius γνωστό και ως φρύνος της ερήμου Sonoran. Οι εκκρίσεις του αμφίβιου περιέχουν μια ψυχεδελική ουσία γνωστή ως 5-MeO-DMT, την οποία ιατρικοί ερευνητές μελέτησαν ως πιθανή θεραπεία για την κατάθλιψη και το άγχος .