Τον Δεκαπενταύγουστο οι Ταλιμπάν ανέκτησαν τον έλεγχο του Αφγανιστάν, με την κυριαρχία και της Καμπούλ και γύρισαν τη χώρα δεκαετίες πίσω, επιβάλλοντας εκ νέου της ακραίες πρακτικές τους. Όπως αφαιρούν όλα τα δικαιώματα από τους πολίτες της χώρας, βάσει των τελευταίων posts που έκαναν οι νέοι στα social media, τις τελευταίες ημέρες μαστιγώνουν όποιον βλέπουν να κυκλοφορεί στο δρόμο, ντυμένος με “δυτικά ρούχα”, ενώ τους σημαδεύουν με όπλα.

Η επίσημη τοπική εφημερίδα τους, Etilaatroz ενημέρωσε πως οι ηγέτες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στο dress code των ανδρών, παρ’ όλα αυτά το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν θα δεχθούν οτιδήποτε παραπέμπει στη Δύση. Είναι αποφασισμένοι να επιβάλουν το παραδοσιακό ντύσιμο των Αφγανών, ενώ τα κορίτσια από 8 χρόνων και άνω δεν έχουν άλλη επιλογή, πλην της μπούρκας.

Το υλικό που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε στην Daily Mail.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν εικόνες που δείχνουν Ταλιμπάν να φορούν αξεσουάρ, όπως γυαλιά ηλίου, καπέλα και αθλητικά παπούτσια δυτικών εταιριών. Επιθέσεις δέχονται και όσοι κρατούν την εθνική σημαία του Αφγανιστάν.