Δύο δωρεάν self test θα έχουν στην διάθεσή τους οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες, που επιστρέψουν από τις διακοπές τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Υπό το φόβο να μεταδώσουν τον κορονοϊό, επιστρέφοντας από τις διακοπές και δη στην περίπτωση που είναι ασυμπτωματικοί, η κυβέρνηση εφαρμόζει το εν λόγω μέτρο, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα μπορούν να πάρουν δωρεάν από τα φαρμακεία δυο self test.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

“Στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test) ανακοινώνεται η περαιτέρω δωρεάν διάθεση δύο (2) τεστ από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ομάδες πολιτών:

– Μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

– Μη εμβολιασμένα άτομα, ηλικίας 5-17 ετών (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα με τον ΑΜΚΑ του δικαιούχου παιδιού)

– Μη εμβολιασμένα άτομα 18-30 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ

Υπενθυμίζεται ότι, σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και θα εκδίδεται βεβαίωση”.