Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο νεαρός Ναυπάκτιος που έχασε και τους δύο γονείς του από κορονοϊό πριν λίγους μήνες, τα κατάφερε.

Όπως αναφέρει το Npress.gr, ο 18χρονος πέρασε στην πρώτη του επιλογή και θα είναι φοιτητής ιατρικής. Αυτό ήταν και το μεγάλο του όνειρο. Συγκέντρωσε 18.685 μόρια και έπιασε την βάση για την Ιατρική Πατρών.

Η ιστορία του νεαρού είχε γίνει γνωστή το προηγούμενο διάστημα, ενώ θεωρήθηκε παράδειγμα για κάθε παιδί που βρίσκει δυσκολίες στην πορεία του. Ο Δημήτρης, μετά την απώλεια των δύο του γονιών στο νοσοκομείο του Ρίο, πέρασε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Όμως, όταν κατανόησε πως οι γονείς του «περιμένουν» ακόμα από αυτόν, στάθηκε στα πόδια του, συνέχισε το διάβασμα και σάρωσε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.
Μάλιστα δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό, ενώ ήταν και επίσημα προσκεκλημένος στο ετήσιο προεδρικό δείπνο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

“Οι γονείς μου θα ήταν ευτυχείς να είμαι χαρούμενος”
Ο Δημήτρης Καρακώστας έχασε και την μητέρα του και τον πατέρα του από κορονοϊό, μόλις δύο μήνες πριν από τις Πανελλαδικές.

Σε δηλώσεις του τότε είχε εκφράσει το όνειρό του να γίνει γιατρός και είχε πει χαρακτηριστικά: “Κάθε φορά σκεφτόμουν ότι δεν πρέπει να τα παρατήσω. Οι γονείς μου θα ήταν ευτυχείς να είμαι χαρούμενος”.