Ο πρόεδρος των Τουριστικών Επιχειρήσεων Τορώνης, αλλά και της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής με ανακοίνωση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο “Facebook” έκανε γνωστή την είδηση της ίδρυσης βιβλιοθήκης στη Συκιά Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο ηταν μια μεγάλη προσπάθεια η οποία ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν μαζι με τον λυκειάρχη του σχολείου κ. Μπίτα Αλέξανδρο και σήμερα φέρει αυτά τα ευχάριστα αποτελέσματα.

Μάλιστα έγινε ήδη η παραλαβή 4.500 βιβλίων, μια δωρεά του κ. Κίμωνα Τσιουμη, τα οποία θα μοιραστούν σε όποιες σχολικές μονάδες το επιθυμούν.

Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί μια ανοιχτή βιβλιοθήκη στην Συκιά για τους μαθητές αλλά και για όλους όσους θέλουν να ‘’πάρουν’’ λίγο από το φως της γνώσης.

«Η σχολική βιβλιοθήκη, ένα αγαθό που όλοι αναγνωρίζουν την αξία του,αποτελεί ακόμη και σήμερα ζητούμενο στην ελληνική εκπαίδευση.

Οι μόνες βιβλιοθήκες που υπάρχουν στα σχολεία μας είναι αυτες που ιδρύονται και παραμένουν ζωντανές χάρη στο πάθος και την ευαισθησία μερικών εκπαιδευτικών και στην συνδρομή συλλόγων γονέων, τοπικών φορέων και μεμονωμένων δωρητών.

Τέλος, ως πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής έπειτα από την μέριμνα του Δημάρχου κ. Κυπαρίσσι Ντέμπλα σας ανακοινώνω και την έναρξη των εργασιών συντήρησης στο Γυμνάσιο Συκιάς όπως το είχαμε υποσχεθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαλλίνης.