Τις τάσεις, τις τιμές ανά περιοχή και το μεταπανδημικό περιβάλλον της αγοράς ενοικίασης και πώλησης κατοικίας στη Θεσσαλονίκη αναλύει για το makthes.gr ο Παναγιώτης Μερεκούλιας, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ορκωτών εκτιμητών VALUES, πολιτικός μηχανικός και πιστοποιημένος εκτιμητής.

Σε γενικές γραμμές, οι τιμές ενοικίων και πώλησης των σπιτιών δεν εμφανίζουν τάσεις υποχώρησης ενώ…υπομονή θα πρέπει να επιδείξουν οι φοιτητές καθώς οι τιμές ενοικίασης των φοιτητικών κατοικιών αν και η προσφορά είναι αυξημένη, θα κινηθούν ανοδικά επειδή τα διαμερίσματα που διατίθενται είναι ανακαινισμένα και η ζήτηση μετά την ανακοίνωση των βάσεων θα απογειωθεί.

«Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται ραγδαία και φυσικά η αγορά οικιστικών ακινήτων ακολουθεί αυτή την εξέλιξη. Παρά την πρόσφατη κρίση λόγω της πανδημίας δεν υπήρξε ουσιαστική κάμψη της κτηματαγοράς απλά μια στροφή ενδιαφέροντος του επενδυτικού κοινού ουσιαστικά προς μεγαλύτερα οικιστικά ακίνητα. Οι τιμές πώλησης διαμερισμάτων αυξήθηκαν σε ποσοστό περίπου 2% από το 2020 έως το 2021», σημειώνει.

Ακολουθούν πίνακες ενδεικτικών αγοραπωλησιών διαμερισμάτων παλαιότητας άνω των 20 ετών στον Δήμο Θεσσαλονίκης κατά τα έτη 2020 και 2021.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια