Δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ανέδειξαν για άλλη μια φορά την αδυναμία των τοπικών αρχών να αντιμετωπίσουν τη διαχείριση ογκωδών απορριμμάτων αλλά και την παντελή απουσία ατομικής ευθύνης καθώς   ως πολίτες αδιαφορούμε και πετάμε κάθε λογής σκουπίδια παντού και με απερισκεψία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παραλιακό μέτωπο της Ν. Ηράκλειας όπου το καλοκαίρι οι κάδοι στην περιοχή δεν επαρκούν για τις ανάγκες κατοίκων και καταστημάτων. Οι εικόνες που δημοσιεύονται κατά καιρούς αναδεικνύουν ένα τεράστιο πρόβλημα με υπερχειλισμένους κάδους και δεκάδες σακούλες που σχηματίζουν λόφους απορριμμάτων σε άδειες εκτάσεις και οικόπεδα.

Σύμφωνα με  τον αντιδήμαρχο καθαριότητας στη Ν. Ηράκλεια Κωνσταντίνο Τσομπανάκη, ο δήμος κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μαζεύονται έγκαιρα και αποτελεσματικά τα απορρίμματα  από τον εργολάβο. Επίησης πάνω από 15 κάδοι υπάρχουν στη διάθεση των πολιτών. Αν δεν γεμίζουν με σακούλες μπάζα και άλλα ογκώδη επαρκούν στο έπακρο, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος. Τονίζει ωστόσο ότι πολλοί ιδιώτες δεν συμμορφώνονται με το νόμο και απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ότι θέλουν και όπου θέλουν.

Το καλοκαίρι επιπλέον ο φόρτος είναι μεγάλος και από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς όπως γνωρίζουμε καλά, τα τελευταία χρόνια η περιοχή γνωρίζει μεγάλη τουριστική κίνηση με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.