Ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Βασίλειος Ζήσιος ήταν παρών στην επίσκεψη για χαρτογράφηση του οικισμού στην κορυφή του βουνού πάνω από την Συκιά, στην περιοχή Κούκος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

“Τα ερείπια του οικισμού στην κορυφή του βουνού πάνω από την κωμόπολη της Συκιάς, στην περιοχή Κούκος, μαρτυρούν πως η περιοχή κατοικείτε από τα προϊστορικά χρόνια. Ο οικισμός φέρει περιτείχισμα και σε μικρή απόσταση σώζεται το νεκροταφείο του, της Πρώιμης Εποχής Σιδήρου (1050 – 670 π.Χ.).

Η κατοίκηση οφείλεται πιθανότατα στις πλούσιες πηγές χαλκού που άρχισαν να τις εκμεταλλεύονται από τη Μέση Εποχή του Χαλκού.

Σήμερα στην προσπάθεια μας να γίνουν γνωστοί οι ιστορικοί και αρχαιολογικοί χώροι της ευρύτερης περιοχής μας συνοδεύσαμε κλιμάκιο της “‘ Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας “” με σκοπό τη χαρτογράφηση του παρακειμένου “σπηλαίου”!

Η εν λόγω εξερεύνηση – χαρτογράφηση έγινε μετά από προτροπή του αρχαιολόγου Ν. Μερτζιμέκη ( Nikos Mertzimekis ) ,τον οποίον ευχαριστούμε για όλη την βοήθεια του και τη συνεισφορά του για τον τόπο μας.

Τέλος , η συνεισφορά του Δημάρχου Δήμου Σιθωνίας κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας με την συνεργασία με κάθε φορέα έχει ως απώτερο σκοπό την αναβάθμιση- ανάδειξη του τόπου μας.”