Σε μακρύ απολογισμό της θητείας του προχώρησε, κατά την τελετή παράδοσης του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στον Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή «διαχειριζόμαστε το έκτακτο, το πρωτόγνωρο» και επισήμανε ότι «μεμονωμένα γεγονότα σόκαραν με τη δύναμη της εικόνας». Σημείωσε, δε, ότι «η πολιτική εκμετάλλευση ήταν ασύμμετρα ανεύθυνη».

«Η αστυνομία κλήθηκε να τηρήσει τα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό», κλήθηκε να «ελέγχει ακόμα και την αναπνοή των πολιτών», συμπληρώνοντας ότι έγινε περισσότεροι από 17 εκατ. έλεγχοι.

Ακόμη, σημείωσε ότι «μειώσαμε την εγκληματικότητα, περιορίσαμε την ανομία, η αστυνομία βρέθηκε ξανά δίπλα στον πολίτη» και πρόσθεσε ότι «αντίπαλος μας ήταν ο φανατισμός και η σκουριά παρωχημένων απόψεων», για να αναφερθεί στο νόμο για τις συναθροίσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που τον τίμησε, τους συνεργάτες του στο γραφείο αλλά και τους γενικούς γραμματείς. Αναφορικά με τον Λευτέρη Οικονόμου είπε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «φίλο και συνοδοιπόρο, είμαστε πάντα μαζί και όταν εγώ φεύγω, αυτός μένει».

«Η πολιτική είναι σκληρή και ιδιαίτερα για εκείνους που επωμίζονται το βάρος» υπογράμμισε ο απερχόμενος υπουργός για να σημειώσει: «Αποχαιρετώ το υπουργείο, όχι το δημόσιο βίο».

Θεοδωρικάκος: «Τιμή η ανάθεση του υπουργείου»

«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή και ευθύνη για εμένα η ανάληψη των καθηκόντων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη» είπε παίρνοντας τον λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ αναφερόμενος στον προκάτοχό του, τόνισε: «Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα μείνει την ιστορία με χρυσά γράμματα, ως υπουργός που συνέβαλε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη».

Ο νέος υπουργός έκανε λόγο για έναν τομέα που αποτελεί κρίσιμη και κεντρική προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Όπως εξήγησε, κεντρικός μας στόχος είναι η ασφάλεια, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει, ούτε ελευθερία, ούτε ευημερία. Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως σκοπός είναι η ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού, στις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη μας, αλλά και όλες τις πόλεις και τις κωμοπόλεις, όλα τα χωριά της πατρίδας μας.

Ακόμη, μίλησε για ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας όπου χρειάζεται και προωθώντας τις αντίστοιχες νομοθετικές πρωτοβουλίες στις οποίες αναφέρθηκε ο απερχόμενος υπουργός.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα μας τα στελέχη, στον Έλληνα και στην Ελληνίδα αστυνομικό, στους άνδρες και τις γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος. Γιατί οι αστυνομικοί μας και οι πυροσβέστες μας είναι τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, είναι τμήμα του ελληνικού λαού, αδέρφια μας, παιδιά μας. Τμήμα της κοινωνίας και εργάζονται για την κοινωνία» είπε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας.

Πηγή: cnn.gr