Αντίστροφα μετράει το ρολόι για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, που σε λιγότερο από 24 ώρες θα τεθούν σε αναστολή εργασίας. Τα κενά που θα προκληθούν στο σύστημα υγείας σε μια περίοδο που το τέταρτου κύμα κορυφώνεται, απασχολούν ιδιαίτερα για την επόμενη ημέρα, ωστόσο όπως φαίνεται τα σχέδια αναπλήρωσης είναι ήδη έτοιμα.

Τις τελευταίες δυο ημέρες οι αριθμοί ανατρέπονται συνεχώς, καθώς αρκετοί υγειονομικοί που δεν ήθελαν να εμβολιαστούν αλλάζουν άποψη. Ωστόσο τα τελευταία στοιχεία με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα νοσοκομεία της πόλης είναι ανησυχητικά, καθώς στα περισσότερα ξεπερνούν τους 100.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, οι ανεμβολίαστοι είναι περίπου 150-200 εργαζόμενοι. Αυτός είναι ένας αριθμός που αναμένεται να αλλάξει, καθώς από χθες πολλοί έχουν προγραμματίσει ραντεβού εμβολιασμού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι που μιλούσαν ανοιχτά κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, φαίνεται πως δεν κλείνουν ραντεβού εντός του νοσοκομείου αλλά σε άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Στο ΑΧΕΠΑ, στο κέντρο αναφοράς COVID-19 στη Βόρεια Ελλάδα, οι ανεμβολίαστοι αγγίζουν τους 120 εργαζόμενους. Ωστόσο, η κατάσταση τις δυο τελευταίες ημέρες είναι η ίδια και σε αυτό, με υγειονομικούς να κλείνουν τα ραντεβού τους τελευταία στιγμή. Υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλη ανατροπή στον αριθμό των ανεμβολίαστων, αλλά ακόμα δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια