Ανενεργή παραμένει η σύγχρονη κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, που στήθηκε με τη δωρεά 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από την «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και εγκαινιάστηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Η μονάδα διαθέτει 18 κλίνες και μπορεί να αποτελέσει μια μεγάλη «ανάσα» για το σύστημα υγείας της Βόρειας Ελλάδας, όταν η πληρότητα στις ΜΕΘ θα αγγίξουν τα όρια τους. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ΜΕΘ που εγκαινιάστηκε στις 24 Απριλίου, σήμερα δεν προβλέπεται να λειτουργήσει άμεσα, καθώς δεν έχουν προγραμματιστεί οι διαδικασίες για την στελέχωσή της.

«Άρχισε να δημιουργείται τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο ήταν έτοιμη. Εγκαινιάστηκε σε κλειστό κύκλο, λειτούργησε για δυο μήνες και μετά έκλεισε» λέει στο makthes.gr ο συντονιστής διαχείρισης πανδημίας του Παπανικολάου και διευθυντής του Πνευμονολογικού Τμήματος ΕΣΥ, Αδαμάντιος Χλωρός. Η μονάδα δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ στο σύνολό της, ενώ λειτούργησε με προσωπικό από άλλα τμήματα. «Έφτασε να νοσηλεύει έως 9 άτομα ταυτόχρονα με προσωπικό που αποσπάστηκαν από άλλα τμήματα» σημειώνει ο κ. Χλωρός.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια