Καλό και ενεργητικό ως βουλευτή χαρακτήρισε τον Αθανάσιο Πλεύρη ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, σχολιάζοντας τον κυβερνητικό ανασχηματισμό που φέρνουν τον πρώτο στη θέση του Υπουργού Υγείας. «Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, είναι έντιμος και ενεργητικός. Θα διορθώσει πιστεύω κάποια πράγματα στον τομέα της υγείας. Δεν λέω ότι ο Βασίλης Κικίλιας είναι αποτυχημένος στον τομέα της υγείας, απλά άλλαξε υπουργείο. Ο πρωθυπουργός μέτρησε ότι ο Αθ. Πλεύρης θα αποδώσει. Ας μην βιαζόμαστε για συμπεράσματα για το νέο σχήμα επειδή έφυγε ο Χρυσοχοΐδης για παράδειγμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βαγιωνάς.

Για τον εμβολιασμό ενόψει της προθεσμίας που έχουν οι υγειονομικοί ως αύριο που ξεκινούν οι αναστολές, ο βουλευτής Χαλκιδικής μίλησε για την ανάγκη να προστρέξουν όλοι στον χώρο της υγείας. Το ίδιο όπως είπε, ο εμβολιασμός δηλαδή, πρέπει να ισχύσει σε υποχρεωτική βάση στην παιδεία αλλά και στη εστίαση. «Δεν χρειάζεται χρόνος. Αν νοσήσει κάποιος θα έχει χρόνο στη ΜΕΘ», σχολίασε ο βουλευτής φέρνοντας παραδείγματα ατόμων που έφτασαν στο παρά πέντε σε ΜΕΘ καθώς νόσησαν σοβαρά.

«Δεν μπορεί να παίζει η πολιτεία και προσωπική μου άποψη είναι ότι καθυστερήσαμε πολύ. Μέχρι τον δεκαπενταύγουστο έπρεπε να έχει γίνει ο εμβολιασμός. Καλώ και τους συντοπίτες μου να εμβολιαστούν. Έχω εμπειρία πριν από κάποιες δεκαετίες για τον εμβολιασμό που αφορά τις ηπατίτιδες και το πλήρωσα αυτό το κόστος, γιατί απαιτούσα εμβολιασμό στις μονάδες νεφρού. Αν μπορούσαμε με δωρεάν εμβόλια στις φτωχές χώρες, να εμβολιάσουμε όλον τον κόσμο, τότε σε ένα 6μηνο θα είχαμε απαλλαγεί από το ιό. Ο εμβολιασμένος έχει την ευκαιρία να νοσήσει ελαφρά και να μην πεθάνει. Απορώ γιατί δεν το καταλαβαίνουν», σημείωσε ο κ. Βαγιωνάς.