Ανησυχία στην τοπική κοινωνία αλλά και στην αυτοδιοίκηση Σιθωνίας προκαλούν οι ειδήσεις που θέλουν να μπαίνουν λουκέτα στην Εθνική Τράπεζα στο Ν. Μαρμαρά και στα ΕΛΤΑ Σιθωνίας.

Τα προβλήματα που θα προκύψουν αφορούν αφενός την ελλιπή εξυπηρέτηση των πολιτών καθώς θα καλούνται πλέον να διανύουν μεγάλες αποστάσεις στις περιπτώσεις συναλλαγών δια ζώσης, αφετέρου τον μαρασμό της περιοχής όπως συμβαίνει πάντα στις περιπτώσεις αυτές.

Εκτός από την απαξίωση των ντόπιων, όπως τουλάχιστον καταγγέλλουν οι ίδιοι, απορίας άξιο παραμένει το πώς λαμβάνεται  η απόφαση από την Εθνική Τράπεζα ειδικά για το Ν. Μαρμαρά που δέχεται ένα τεράστιο όγκο τουριστών με ανάγκες σε συνάλλαγμα και άλλες τραπεζικές συναλλαγές.

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν πολλοί οικισμοί στη Χαλκιδική ήρθαν αντιμέτωποι με ανάλογες αποφάσεις υπηρεσιών χωρίς ωστόσο να μπορεί η τοπική Αυτοδιοίκηση να τις αλλάξει. Πιέσεις ασκήθηκαν και στην Αρναία, και στα Ν. Μουδανιά και στην Κασσάνδρα τόσο για τραπεζικά υποκαταστήματα όσο και υπηρεσίες του δημοσίου που τείνουν βάσει αποφάσεων ετών τώρα να συρρικνώσουν τη φυσική παρουσία υπαλλήλων και κατ’ επέκταση τα λειτουργικά τους κόστη.