Ένα μεγάλο έργο για την Αρναία και το Παλαιοχώρι κατάφερε να ξεπαγώσει η δημοτική αρχή Αριστοτέλη. Πρόκειται για το έργο του αποχετευτικού συστήματος των εν λόγω περιοχών με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ που βγαίνει σε διαγωνιστική διαδικασία. Ο βιολογικός σταθμός Παλαιοχωρίου είναι σε φάση ολοκλήρωσης ήδη, οπότε το δίκτυο θα σφραγγίσει τη λειτουργικότητά του.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Στέλιο Βαλιάνο είναι ένα ταλαιπωρημένο έργο με χρηματοδότηση του 2011,  όταν  ο εργολάβος που ανέλαβε τότε, άφησε την εργολαβία στη μέση. Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του Οκτωβρίου. «Είναι πολύ σημαντικό περιβαλλοντικά αφού θα συγκεντρώσει τα αστικά λύματα σε δύο μεγάλες περιοχές μας με πολλούς κατοίκους. Οδηγεί τον δήμο Αριστοτέλη σε ένα καλύτερο περιβαλλοντικά μέλλον», ανέφερε ο δήμαρχος κ. Βαλιάνος.

Στη Μ. Παναγία δημοπρατήθηκε ο βιολογικός, έργο 2,5 εκ, ευρώ, ενώ συντάχτηκε και η μελέτη για τη μεταφορά λυμάτων από την Ουρανούπολη και όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες προς τα Ν. Ρόδα. Την ίδια υποβλήθηκαν προς ένταξη στο Α. Τρίτσης:

  • η μελέτη για το αποχετευτικό δύκτυο Ιερισσού,  1,7, εκ. ευρώ
  • η μελέτη για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Στρατονίκης και Σταγείρων, έργο 2,7 εκ. ευρώ
  • η μελέτη για την αναβάθμιση του βιολογικού Αμμουλιανής για να δέχεται και βοθρολύματα

Παράλληλα ολοκληρώνεται η μελέτη για τον διαχωρισμό των λυμάτων στο Νεοχώρι με 5,7 εκ. ευρώ προϋπολογισμό. Για Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Γομάτι και Ουρανούπολη υποβλήθηκε πρόταση για μελέτη αναβάθμισης των βιολογικών σταθμών.  Ειδικότερα για το Νεοχώρι ο δήμαρχος Αριστοτέλη σημείωσε πως «πρόκειται για μια μεγάλη περιβαλλοντική παρέμβαση που συμβάλλει με τη σειρά της στην απορρύπανση του Χαβρία».