Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι επιδόσεις των λιανεμπορικών επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της περιόδου των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες άγγιξαν και το 70%, με τους καταναλωτές να επιλέγουν διακοπές και παραλίες αντί για βόλτες στην αγορά.

Ο παρατεταμένος καύσωνας ήταν ένας ακόμα παράγοντας που λειτούργησε αποτρεπτικά, πέρα από την αβεβαιότητα διακρκείας στην οποία ζουν διαρκώς τα νοικοκυριά, για να ψωνίσουν οι καταναλωτές. Ως εκ τούτου τα ταμεία των επιχειρήσεων… δε ζεστάθηκαν ιδιαίτερα με τις επιχειρήσεις κυρίως να καλύπτουν τρύπες των προηγούμενων μηνών.

Ο ζωτικής σημασίας κλάδος για μία εύρωστη οικονομία, συνεχίζει να αναζητά τον βηματισμό του μέσα σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

«Ο τζίρος της περιόδου των θερινών εκπτώσεων είναι μειωμένος κατά 30 με 40% έναντι του 2019, σε υποτονικά επίπεδα κινήθηκε η αγορά. Η κατάσταση στην αγορά δεν είναι καλή, πολλές επιχειρήσεις θα δυσκολευτούν να τα βγάλουν πέρα από το φθινόπωρο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Παντελής Φιλιππίδης.

«Μέχρι τώρα κάποιες επιχειρήσεις κρατήθηκαν στη ζωή καθώς υπήρχαν τα μέτρα ενίσχυσης (επιστρεπτέες προκαταβολές), ωστόσο το λιανεμπόριο δεν στηρίχθηκε όπως άλλοι κλάδοι (πχ εστίαση). Τώρα που τα μέτρα στήριξης σταμάτησαν υπάρχει ανησυχία για λουκέτα, περιμένουμε να δούμε και τι θα πει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ», αναφέρει.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια