Μονόδρομο θεωρεί ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιώργος Βαγιωνάς, την μετακίνηση και συγχώνευση υπηρεσιών στη Χαλκιδική και μάλιστα όταν πρόκειται για το δημόσιο. Σχολιάζοντας τη μετακίνηση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ, από τα Ν. Μουδανιά στον Πολύγυρο, ο κ. Βαγιωνάς θεώρησε ότι η απόφαση πάρθηκε οριστικά φέτος από το υπουργείο αφού μπήκαν οι βάσεις και οι προϋποθέσεις.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε λάβει την απόφαση βεβιασμένα και χωρίς προϋποθέσεις. Είχα πει τότε ότι δεν γίνεται 18 άτομα να μπουν σε ένα χώρο στον Πολύγυρο όπου δεν επαρκούν τα τετραγωνικά μέτρα. Συμφωνήσαμε τότε να μείνει η υπηρεσία στα Ν. Μουδανιά και για όσο απαιτείται να πληρώνει το ενοίκιο του κτιρίου ο δήμος. Δεν το πλήρωσε ποτέ. Έτσι, κι αφού στον Πολύγυρο υπάρχει νέο κτίριο 800 τ.μ. από φέτος όλοι μετακινούνται εκεί», ανέφερε ο βουλευτής.

Στα Ν. Μουδανιά ακολούθησε μια συζήτηση για τον αριθμό των υπαλλήλων που μπορούν να μείνουν στον ΕΦΚΑ. Τελικά πρόκειται για 8 άτομα.

Ο βουλευτής κ. Βαγιωνάς υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης και όλων των ενεργειών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Με στόχο όπως τόνισε να μην επισκέπτεται δια ζώσης ο πολίτης τις υπηρεσίες, ενισχύονται και τα ΚΕΠ. «Προβλήματα υπάρχουν παντού. Και στην Αρναία για παράδειγμα και στην Ιερισσό. Για τις τράπεζες δεν μπορώ να βάλω πλάτη, αλλά τουλάχιστον περιπτώσεις ατόμων μεγάλης ηλικίας μπορεί να βρεθεί τρόπος εξυπηρέτησης», τόνισε ο ίδιος.