Φωτοβολταϊκά στη στέγη του νηπιαγωγείου Αμμουλιανής πρόκειται σύντομα να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες των κοινοτικών κτιρίων του νησιού, μέσα από την πρωτοβουλία εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σε συνεργασία με τον δήμο Αριστοτέλη.

Στόχος της δράσης, που η Vodafone προωθεί πανελλαδικά, είναι να επιστρέψει η δύναμη του ήλιου στην τοπική κοινωνία, δίνοντας 100% πράσινη ενέργεια, μέσω φωτοβολταϊκών πάνελ, στο νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο και το κέντρο υγείας του νησιού της Αμμουλιανής.

«Και τα τρία κτίρια θα είναι αυτόνομα ενεργειακά μέσα από την εν λόγω περιβαλλοντική παρέμβαση. Και φυσικά, σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα, ηλιακοί φορτιστές θα τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους έτσι ώστε οι τουρίστες και επισκέπτες μας να φορτίζουν τις συσκευές τους χωρίς κατανάλωση ενέργειας. Είναι διπλό το κέρδος για τον δήμο, περιβαλλοντικά αλλά και μια έκρηξη φήμης μέσα από μια δράση εταιρίας παγκοσμίου φήμης, γεγονός που δείχνει ότι το έργο του δήμου Αριστοτέλη έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της Χαλκιδικής και αγγίζει επικοινωνιακά όλη τη χώρα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος μιλώντας για την καινοτομία της συνεργασίας με τη Vodafone.