Την εκτίμησή του για 5.500 κρούσματα κορονοϊού κατά μέσο όρο ημερησίως στα τέλη Σεπτεμβρίου, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, στα τέλη του μήνα θα ξεπεράσουμε τα 5 χιλιάδες κρούσματα κατά μέσο όρο ημερησίως και ο αριθμός να φτάσει τα 5.200, με βάση τα ανανεωμένα επιδημιολογικά δεδομένα και μοντέλα.

Ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι: «Οι δείκτες των ασθενών στις ΜΕΘ και των νεκρών θα διαγράψουν μια ανοδική πορεία. Στα μέσα-τέλη του Οκτώβρη θα δούμε αποκλιμάκωση».

Την ίδια ώρα, από την πλευρά του ο Καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το άνοιγμα των σχολείων και την απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα» λέγοντας: «Θα είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα με τη διασπορά του ιού στα σχολεία λόγω της μετάλλαξης Δέλτα».

Επίσης, συμπλήρωσε πως επόμενο διάστημα αναμένεται να κολλήσουν πολλοί ανεμβολίαστοι ακόμα και κάποιοι από τους εμβολιασμένους. Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν πρέπει να θεωρείται ρουτίνα ο καθημερινός θάνατος 40 συνανθρώπων μας.

Πηγή: ethnos.gr