Στην υπ. αριθ. πρωτ.: 193/27-08-2021  Απάντηση που έλαβε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής με το Κίνημα Αλλαγής Πάνας Αποστολος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, έπειτα από την Ερώτησή του για την επιστροφή των υπηρεσιών και αρχείων των υποθηκοφυλακείων σε Πολύγυρο και Ν. Μουδανιά,-ενόψει της κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Βασιλικών και της συγχώνευσής του με το Κτηματολογικό Γραφείο της Καλαμαριάς- επικρατεί ασυμφωνία ως προς την πρωθύστερη απόφαση της Κυβέρνησης με έκδοση ΦΕΚ.

Στην εν λόγω Απάντηση προς τον κ. Πάνα, ο αρμόδιος Υπουργός αναφέρει, πως μέχρι σήμερα, δεν έχει περιέλθει σε γνώση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου έγγραφο, περί δημοσίευσης απόφασης κατάργησης του Ειδικού Άμισθου Υποθηκοφυλακείου Βασιλικών, ενώ δεν έχει στη διάθεσή του ακριβές χρονοδιάγραμμα της υλοποίησης των προγραμματισμένων καταργήσεων, καθώς αρμόδιο γι’ αυτό είναι το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με το προγενέστερο τεύχος Β’3697 ΦΕΚ με ημερομηνία 11/08/2021 στο άρθρο 1 ορίζεται, ότι το Ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Βασιλικών μετά την παρέλευση της 06/09/2021 καταργείται και τα ακίνητα της τοπικής αρμοδιότητας του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου, υπάγονται από 07/06/2021 στην τοπική αρμοδιότητα του Υποκαταστήματος Καλαμαριάς.

Ο κ. Πάνας δήλωσε σχετικά : « Κάθε άλλο, παρά πλήρης ασυνεννοησία προκύπτει από την Απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης, καθώς σε ΦΕΚ που έχει προηγηθεί έχει ήδη αποφασιστεί η κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βασιλικών και τα σχετικά ακίνητα περιέρχονται στο Υποκατάστημα της Καλαμαριάς. Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί, δημιουργώντας στους πολίτες της Χαλκιδικής ανασφάλεια και -με τις σχετικές αποφάσεις- σημαντικά προβλήματα στην εξυπηρέτηση τους».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΩΝ ΑΝΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ_signed.pdf (4)