Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη και φέτος ο 5oς ”Πολύγυρος Run Χαλκιδική” στην πρωτεύουσα του νομού. Αθλητές από όλο το κόσμο έδωσαν και φέτος το παρών και ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά. Χαρακτηριστικό πως οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 300. 

O αγώνας δρόμου «Πολύγυρος Run Χαλκιδική» είναι μια διοργάνωση με πολλές συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχει γίνει θεσμός τόσο για τον Πολύγυρο όσο και για ολόκληρο το νομό Χαλκιδικής.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος εναρμονισμένη με την σύγχρονη και αναγκαία τάση της εποχής «Η Άσκηση είναι Υγεία», η καλλιέργεια του εθελοντισμού, η προβολή και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου και η προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Στην διοργάνωση που θύμιζε γιορτή πήραν μέρος αθλητές όλων των ηλικιών και με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες για άθληση, έδωσαν άλλη νότα στους δρόμους του Πολυγύρου. Σημαντική ήταν η συνεισφορά των εθελοντών που βρισκόταν σε κάθε άκρη των αγώνων και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαζόταν.

Το παρών έδωσε και ο προ ημερών Ironman της Χαλκιδικής, Μανώλης Ροδοβίτης, παίρνοντας μέρος στο αγώνισμα των 14χλμ, στηρίζοντας με τη σειρά του την διοργάνωση εντός συνόρων της Χαλκιδικής.

Πάνω από 300 συμμετοχές 

”Η διοργάνωση κύλισε άψογα. Είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και ευχόμαστε του χρόνου να είναι ακόμη καλύτερα. Πάνω από 300 άτομα συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού. Στόχος μας είναι να την εξελίξουμε με περισσότερες διαδρομές”, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων, Γιάννης Λελεγιάννης.

«Κάθε χρόνο και καλύτερο το Run Πολυγύρου»

”Πρόκειται για εκδήλωση που έχει ανάγκη η Χαλκιδική. Το Run Πολυγύρου κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο. Αρκετός ο κόσμος που πήρε μέρος και εξαιρετική η οργάνωση. Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής είναι αρωγός ηθικά αλλά και ουσιαστικά. Υπάρχουν σκέψεις να ενταχθεί, μαζί με τον Διάπλου και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις σε ένα ετήσιο προγραμματισμό για την εύρεση των πόρων. Είναι ευκαιρία του Πολυγύρου να διοργανώνει ένα από τα καλύτερα run. Συγχαρητήρια σε όλους”, ήταν τα λόγια του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Ιωάννη Γιώργου.

«Ο Έλληνας ξέρει εθελοντικά να προσφέρει στον τόπο του»

”Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στους αθλητές που βοηθούν στην προβολή και την κοινωνικοποίηση. Είναι μια προσπάθεια που πρέπει να τη δούμε σε μεγαλύτερο επίπεδο. Υπάρχουν σκέψεις να γίνουν περισσότερες προσπάθειες. Ο Έλληνας ξέρει εθελοντικά να προσφέρει στον τόπο του”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος.

«Η Χαλκιδική έχει τον δικό της μαραθώνιο»

”Μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Ένας αγώνας δρόμου ζωής. Η Χαλκιδική έχει τον δικό της μαραθώνιο. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τόσο κόσμο και να δείχνει ότι αγαπά τον αθλητισμό και το άθλημα. Συγχαρητήρια στο σύλλογο δρομέων για την διοργάνωση”, τόνισε ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας.

Λίγα λόγια για την διοργάνωση

O αγώνας δρόμου «Πολύγυρος Run Χαλκιδική» είναι μια διοργάνωση με πολλές συμμετοχές αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχει γίνει πλέον θεσμός τόσο για τον Πολύγυρο όσο και για ολόκληρο το νομό Χαλκιδικής. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προαγωγή της διάδοσης του αθλητικού πνεύματος εναρμονισμένη με την σύγχρονη και αναγκαία τάση της εποχής «Η Άσκηση είναι Υγεία», η καλλιέργεια του εθελοντισμού, η προβολή και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου και η προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Διοργάνωση: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χαλκιδικής με τη συνεργασία συλλόγων και φορέων του Πολυγύρου και συγκεκριμένα για το 2021 συμμετέχουν-συνεργάζονται οι: Α.Γ.Σ. Ωρίων Πολυγύρου, Α.Ο. Οξύθεμις, Αθλητικός Σκακιστικός Όμιλος Πολυγύρου, Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κ.Α. Πολυγύρου, Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου, Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Ν. Χαλκιδικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου, Σύλλογος Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου, Χορευτικός Όμιλος Πολυγύρου.

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Πολυγύρου.

Με την υποστήριξη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, της Κοινότητας Πολυγύρου και του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Ν. Χαλκιδικής.

Με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει 2 Αγώνες:

1. Λαϊκό Δρόμο Υγείας 5,2 χλμ, τρέξιμο ή δυναμικό περπάτημα

2. Αγώνα Βουνού – Πόλης RUN 14,6 χλμ

Η Eκκίνηση και ο Tερματισμός και για τους 2 Αγώνες ήταν στην Πλατεία Ηρώων στον Πολυγύρο.

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Α.μεΑ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ “ΑΓΑΠΗ” ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΚΙΒΩΤΟΣ”

Δείτε ΕΔΩ πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ από τον 5ο “Πολύγυρος Run Χαλκιδική”

Δείτε ΕΔΩ τις επιδόσεις των αθλητών που συμμετείχαν στον 5o ”Πολύγυρος Run Χαλκιδική”