Τη νίκη της ζωής της πανηγύρισε στη Νέα Υόρκη η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε της Καναδής Μπιάνκα Βανέσα Αντρεέσκου με 6-7, 7-6, 6-3 και για πρώτη φορά στην καριέρα της πέρασε στα προημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν. Ο αγώνας στο “Arthur Ashe” διήρκεσε τρεις ώρες και 29 λεπτά και ολοκληρώθηκε 15′ μετά τις 02:00 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με αποτέλεσμα να είναι το ματς που τελείωσε πιο αργά από κάθε άλλο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Αντίπαλος της Σάκκαρη στον προημιτελικό θα είναι η Τσέχα Καρολίνα Πλίσκοβα, που νίκησε τη Ρωσίδα Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με 7-5, 6-4 και προκρίθηκε στην οκτάδα του Αμερικανικού Όπεν για τέταρτη φορά στην καριέρα της.
Τα πρώτα δύο σετ κρίθηκαν σε ισάριθμα τάι μπρέικ, με την Αντρεέσκου να κερδίζει το πρώτο με 7-2 και τη Σάκκαρη να επικρατεί στο δεύτερο με 8-6.

Η Καναδή ξεκίνησε το τρίτο σετ με μπρέικ, αλλά η Ελληνίδα απάντησε άμεσα ισοφαρίζοντας σε 2-2. Η Αντρεέσκου έφτασε στο 3-2, αλλά αμέσως μετά ζήτησε ιατρικό τάιμ άουτ, αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο και τον τετρακέφαλο.

Η επιστροφή της Καναδής στο ματς συνοδεύτηκε από πόνους σε κάθε προσπάθεια, με τη Σάκκαρη να σπάει ξανά το σερβίς της αντιπάλου της και να παίρνει το προβάδισμα με 4-3. Η Αντρεέσκου πάλευε να κινηθεί κατά μήκος της τελικής γραμμής, η Σάκκαρη χτυπούσε στις γωνίες και η Ελληνίδα τενίστρια ολοκλήρωσε το ματς με μία τεράστια νίκη.

Πηγή:makthes.gr