Στο πλαίσιο των συναντήσεών του με τις Τοπικές Κοινότητες και τους πολίτες της Χαλκιδικής, ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος πραγματοποίησε επίσκεψη στις κατεξοχήν αγροτικές τοπικές Κοινότητες του Αγίου Μάματος, των Βραστάμων και της Ορμύλιας.

Αναμενόμενα, το κύριο θέμα των συναντήσεων υπήρξαν οι Κοινοβουλευτικές Παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του Βουλευτή σχετικά με τις αποζημιώσεις της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής λόγω παγετού και οι σχετικές εξελίξεις.

Ο κ. Πάνας ενημέρωσε τους παραγωγούς πως κατά την Επίκαιρη Ερώτησή του με θέμα «Ένταξη της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής στις κατ’ εξαίρεση αποζημιώσεις λόγω παγετού», ο Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεσμεύτηκε ενώπιον του, πως θα αποζημιώσει τους πληγέντες αγρότες και πως έχει κατατεθεί σχετική αίτηση από το Υπουργείο στην αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την έγκριση σχετικού οικονομικού πακέτου στήριξης και αποζημίωσης της καλλιέργειας της ελιάς.

Στη συζήτηση ταυτόχρονα, τέθηκαν και ποικίλα άλλα θέματα, που απασχολούν τους κατοίκους των περιοχών, όπως το φλέγον ζήτημα της  περιοχής του δικτύου Natura 2000 του Αγίου Μάματος και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της περιοχής, καθώς και θέματα των δασικών χαρτών των Βραστάμων όπως και η τιμή της ελιάς στην Ορμύλια.