Δεν είναι λίγες οι παρεμβάσεις που μένει να εκτελεστούν τον δήμο Σιθωνίας σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο. Σε αρκετά σημεία οι εργασίες σταμάτησαν λόγω τουριστικής περιόδου από τα μέσα Ιουνίου με την προοπτική να ολοκληρωθούν μετά το καλοκαίρι.
«Έχουμε την ηλεκτροδότηση στον κόμβο Συκιάς όπως και μια παρέμβαση πεζοδρόμησης σε κάποια σημεία. Επιπλέον στο Ν. Μαρμαρά μια πεζοδρόμηση από τη διασταύρωση του Ν. μαρμαρά ως το γυμνάσιο, για τους μαθητές. Υπολείπονται παρεμβάσεις που μπορεί να μην είναι μεγάλα έργα αλλά είναι σημαντικά για τους κατοίκους. Παράλληλα θα συνεχιστεί η συντήρηση στο οδικό κύκλωμα μέσα στους επόμενους μήνες. Μέχρι το καλοκαίρι της επόμενης χρονιάς θα έχουμε κλείσει έναν κύκλο έργων διετίας. Στο κομμάτι Ριζά Πλατανοχώρι π.χ. ο δρόμος που κατασκευάζουμε εκεί θα αλλάξει όλη την εικόνα στην περιοχή των Ζερβοχωρίων», τόνισε ο κ. Γιώργος δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος καθώς θα δοθεί προς χρήση στην τοπική κοινωνία ένα μεγάλο οδικό έργο.

Λιμενικά έργα στη Σιθωνία

Στο Πηγαδάκι της Συκιάς έχει ολοκληρωθεί το λιμενικό έργο και πέρασε ως αρμοδιότητα στο δημοτικό λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας. «Υπολείπεται ένα συμπληρωτικό έργο 800 χιλ. ευρώ για τον λιμενοβραχίονα. Θα γίνει η επίσημη παραλαβή του έργου και τυπικά θα είμαστε εντάξει απέναντι στους δημότες Σιθωνίας», σημείωσε για τον δήμο ο αντιπεριφερειάρχης. Όπως είπε με έμφαση, έγινε ήδη χρήση του έργου με ελλιμενισμό πολλών σκαφών κάτι που δείχνει τη σημασία κατασκευής του.