Τα προβλήματα  του Δήμου Κασσάνδρας άλλα και τα σημαντικά έργα υποδομής, ζωτικής σημασίας  που προωθεί η διοίκηση του δήμου με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δημοτών και επισκεπτών, ανέλυσε η Δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά στους Βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που επισκέφτηκαν το δημαρχείο στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης ενόψει της παρουσίας του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα εγκαίνια της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η ανάγκη άμεσης ενίσχυσης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το Δήμο Κασσάνδρας καθώς και η ολική αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των βιολογικών καθαρισμών, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας επεσήμανε την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που όπως τόνισε αγγίζει τις 500.000 επισκέπτες, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες υποδομές να μην επαρκούν. Η κ Χαλκιά υπογράμμισε τις προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου ώστε να ενταχθούν σε χρηματοδοτικά  προγράμματα  μελέτες για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Συζητήθηκε επίσης ο απόηχος της τουριστικής κίνησης στην Κασσάνδρα από τα μέσα Ιουλίου και τον Αύγουστο που όπως αναφέρθηκε, ξεπέρασε τις προσδοκίες των επαγγελματιών.

Παράλληλα τονίστηκε η αγαστή συνεργασία της διοίκησης του Δήμου Κασσάνδρας με την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Η επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου, τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρο Καράογλου, τον Βουλευτή Χαλκιδικής της ΝΔ  Γιώργο Βαγιωνά, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρο της ΠΟΞ, Γρηγόρη Τάσιο και τοπικά κομματικά στελέχη.