Ζευγάρι Σουηδών, υπέβαλε αίτημα σε φορολογική υπηρεσία όπως απαιτείται από τη Σουηδική νομοθεσία, για να ονομάσει το παιδί του, ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε.

Οι γονείς από το Λάχολμ, της νότιας Σουηδίας, υπέβαλαν στην υπηρεσία το όνομα του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω στη διαδικασία δήλωσης ονόματος και να βρουν νέο όνομα για το αγόρι, όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός, ‘SR’.

Τέτοιου είδους περιπτώσεις έχουν ξανά υπάρξει στο παρελθόν, με κάποιους να τα έχουν βρει “σκούρα” κι άλλους να έχουν καταφέρει να δώσουν το επιθυμητό όνομα στο παιδί τους.

Η φορολογική υπηρεσία είχε προηγουμένως απορρίψει ονόματα όπως Allah, Ford και Michael Jackson, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Ένα ζευγάρι, ωστόσο κατάφερε χωρίς κωλύματα, να δώσει το όνομα “Google” στο παιδί του.

Σε άλλη περίπτωση, αίτημα οικογένειας για να ονομαστεί η κόρη “Metallica”, που αρχικά είχε απορριφθεί, κατάφερε να γίνει τελικά δεκτό.

Η φορολογική υπηρεσία απορρίπτει ονόματα τα οποία είναι “προσβλητικά” ή προκαλούν “δυσφορία στον κομιστή”. Το σκεπτικό της απόρριψης του ονόματος, δεν διευκρινίστηκε παρ’ όλα αυτά από την φορολογική υπηρεσία που το απαγόρευσε.