SXOLEIO DHMOTIKO

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δεύτερη σχολική χρονιά σε συνθήκες πανδημίας με νέο όπλο τον εμβολιασμό μαθητών από 12 ετών και άνω. Διατηρείται η υποχρέωση των γονέων να υποβάλλουν τους μαθητές όλων των βαθμίδων σε αυτοδιαγνωστικά τεστ που προσκομίζουν στο σχολείο, όπως και η χρήση μάσκας όπως ακριβώς ίσχυε και ισχύει για όλους τους κλειστούς χώρους.
Στη Χαλκιδική, οι δήμοι δηλώνουν ότι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα από πλευράς διασφάλισης όλων των συνθηκών υγιεινής,  τα συνεργεία καθαριότητας είναι επί ποδός και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σιθωνία:
Στον δήμο Σιθωνίας όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Βασίλης Ζήσιος ο δήμος σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές του έχει προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που κρίθηκαν απαραίτητες ώστε να υποδεχθούν τους μαθητές.
«Προχωρήσαμε με τα συνεργεία του δήμου, σε συννενόηση με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και φυσικά με τους προέδρους της κάθε κοινότητας, στον καθαρισμό τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών χώρων όλων των σχολείων, όπως επίσης έχουμε προνοήσει για μάσκες και αντισηπτικά για όλους τους μαθητές μας. Ο Δήμος μας έχει συνάψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου με 12 καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης από 01/09/21 έως και 30/06/22. Από αυτές οι 9 θα απασχολούνται στη δημοτική ενότητα Σιθωνίας και οι υπόλοιπες 3 στην δημοτική ενότητα της Τορώνης. Εκτός από τις παραπάνω υπάρχουν και τέσσερις καθαρίστριες αορίστου χρόνου σε Άγιο Νικόλαο, Σάρτη, Νικήτη και Νέο Μαρμαρά».
Τέλος ο ο ίδιος αναφέρθηκε και στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν σύμφωνα με τα μέτρα της πολιτείας κατά του COVID-19.
«Στα σχολεία μας θα τηρηθούν πιστά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Κάθε μαθητής και μαθήτρια οφείλουν κάθε εβδομάδα να κάνουν 2 self-test και οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές που δεν έχουν εμβολιαστεί θα κάνουν δυο rapid-test την εβδομάδα. Σε περίπτωση κρουσμάτων για να κλείσει μια τάξη τα δεδομένα είναι ότι ο αριθμός των νοσούντων  θα πρέπει να είναι 50+1. Αν νοσήσει ένας μαθητής θα μπει σε καθεστώς καραντίνας 10 ημερών μαζί με τον μαθητή που μοιράζονται το ίδιο θρανίο» εξήγησε ο κ Ζήσιος.

 

Κασσάνδρα:
Στον δήμο Κασσάνδρας ο αντιδήμαρχος Βασίλης Στακινός δήλωσε: «Εδώ και πάρα πολλές μέρες προετοιμαζόμαστε με τις κατάλληλες ενέργειες για το ορθό άνοιγμα όλων των σχολικών μονάδων από όλες τις πλευρές. Ως δημοτική αρχή έχουμε προχωρήσει και συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα να κάνουμε παρεμβάσεις με συντηρήσεις, βαψίματα, αλλαγή σε πλακάκια στους χώρους υγιεινής κ.α. Από θέματα καθαρισμού των σχολικών μονάδων τα συνεργεία του δήμου έχουν προβεί σε εσωτερικούς καθαρισμούς και τον προαύλιων χώρων ώστε να υποδεχτούμε την Δευτέρα όλους τους μαθητές»,
Στον δήμο Κασσάνδρας έχουν προσληφθεί 10 μερικής και 8 πλήρους απασχόλησης καθαρίστριες για τα σχολεία του δήμου. «Στη διάρκεια του έτους και ειδικά με τον Covid-19 δεν αποκλείεται να προσληφθούν και μερικές ακόμη καθαρίστριες. Φυσικά για τη νέα σχολική χρόνια υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία μας για όλους τους μαθητές μας» κατέληξε ο κ. Στακινός.

Πολύγυρος
«Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους μαθητές των σχολικών μονάδων του δήμου Πολυγύρου και μόλις πριν από λίγο ολοκληρώσαμε και την σύσκεψη με τους διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι δήλωσαν μεγάλη ευχαρίστηση και ικανοποίηση για την ορθή διαχείρηση μας ως προς τις ενέργειες που κάνουμε κάθε φορά για τα σχολεια μας ως Δήμος μαζί με τις σχολικές μας επιτροπέ». Αυτά ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πολυγύρου Χρήστος Βορδός.
«Είναι αυτονόητο ότι έχουμε προβεί σε συμβάσεις με καθαρίστριες και έχουν γίνει καθαρισμοί των σχολικών μας κτηρίων. Επίσης υπάρχουν μάσκες και αντισηπτικά σε όλα τα σχολεία μας, μάλιστα από Δευτέρα ο Δήμος Πολυγύρου θα προβεί σε μια σημαντική κίνηση. Θα μοιράσουμε μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα (πάνω από 3.000) δωρεάν self test στα σχολεία. Όλες οι σχολικές μας μονάδες, όλα τα κοινοτικά μας καταστήματα θα έχουν παρακαταθήκη δωρεάν self-test από τον δήμο Πολυγύρου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

Ν. Προποντίδα:
Στον δήμο Ν. Προποντίδας οι σχολικές μονάδες έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί ενώ εντός του Σαββατοκύριακου θα εξεταστούν τυχόν ελλείψεις της τελευταίας στιγμής ώστε να καλυφθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω covid-19. Ο ίδιος ο δήμαρχος Μανόλης Καρράς που σημειωτέον, λίγες ημέρες πριν επέστρεψε στα καθήκοντά του μετά την περιπέτεια της υγείας του από κορωνοϊό, καλεί μαθητές και εκπαιδευτικούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας.
Είναι θετικό το γεγονός ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και για το νέο νηπιαγωγείο Μουδανιών, το 4ο Νηπιαγωγείο στην Παναγία Κορυφινή, ενώ σε διάστημα δύο μηνών θα παραδοθούν και άλλα δύο νηπιαγωγεία, το 3ο και το 5ο. Έτσι, μεταξύ άλλων τα παιδιά θα μπουν σε νέες αίθουσες και χωρίς να συνωστίζονται απουσία χώρου.

 

Αριστοτέλης:

«Είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας, τόσο στο κομμάτι της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων, όσο και του ευπρεπισμού των χώρων. Ο Δήμος έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα αποκατάστασης και ανακαίνισης των σχολικών κτηρίων ώστε οι περισσότερες σχολικές μονάδες να εμφανίζονται με μια βελτιωμένη μορφή, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τον Δήμο μας για τη βελτίωση και τη συντήρηση των σχολικών κτιρίων και φέτος μπαίνουμε με καλύτερες προοπτικές για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς» ανέφερε στο Xalkidiki Politiki ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Σε ετοιμότητα και για τα υγειονομικά πρωτόκολλα
«Είναι κάτι που το αντιμετωπίζουμε από πέρσι. Έχουμε μάθει να ζούμε με τον κορωνοϊό. Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα, όπως τα αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας», επισήμανε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη.

Πλήρως στελεχωμένοι με προσωπικό καθαριότητας
«Έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις και όλες οι μονάδες μας είναι πλήρως στελεχωμένες με το κατάλληλο προσωπικό καθαριότητας», ανέφερε ο κ. Βαλιάνος.