Τα διπλάσια ποσά σε μεταλλευτικά τέλη διεκδίκησε και κατοχύρωσε τελικά ο δήμος Αριστοτέλη για τα έτη 2018-19,  από τη μεταλλευτική δραστηριότητα της Ελληνικός Χρυσός στον δήμο. Η διεκδίκηση όμως που κάνει τη διαφορά, αφορά το 2020, έτος για το οποίο ο δήμος θα εισπράξει το 40 τοις εκατό των χρημάτων από τα ποσά που καταβάλλει η εταιρεία στο κράτος, καθώς ο δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος άσκησε πιέσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος προκρίνοντας τους ιδιαίτερους λόγους που συντρέχουν στη βόρεια Χαλκιδική. Σε δηλώσεις του για το θέμα ο κ. Βαλιάνος ανέφερε τα εξής:

«Ήμασταν αυτοί που από την αρχή μιλήσαμε για μια μεταλλευτική δραστηριότητα με δύο προδιαγραφές. Πρώτον, να σέβεται το φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα να ενισχύει την τοπική κοινωνία μέσα από τα αντισταθμιστικά οφέλη και τα ανταποδοτικά τέλη.  Παραλάβαμε μια κατάσταση που από 2017 είχαμε να εισπράξουμε ανταποδοτικά τέλη. Εμείς καταφέραμε και διπλασιάσαμε τα μεταλλευτικά τέλη για το ‘18 και ‘19 και εισπράξαμε 1,4 εκ. ευρώ. Ταυτόχρονα μετά από πιέσεις μας στο Υπουργείο Περιβάλλοντος που κατανόησε τις θέσεις, τη σημασία της επένδυσης και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που μπορεί να αφήσει στην περιοχή μας, ασπάστηκε το αίτημα που μετέφερα στον Υπουργό προσωπικά και διπλασιάστηκαν τα μεταλλευτικά τέλη που θα εισπράξουμε για το 2020. Έτσι, 1,7 εκ ευρώ θα ενισχύσουν τις δαπάνες του δήμου Αριστοτέλη».

Σύμφωνα με τον κ. Βαλιάνο «η νομοθεσία λέει ότι ο δήμος μπορεί να εισπράξει από το 20 μέχρι και, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, το 40 τοις εκατό των χρημάτων από αυτά που καταβάλλει η εταιρεία στην πολιτεία». «Κι εμείς πείσαμε το Υπουργείο ότι συντρέχουν οι εξαιρετικές περιπτώσεις. Είναι απαραίτητο να υπάρξει συναίνεση στην τοπική κοινωνία και αυτές οι αποφάσεις του υπουργού δημιουργούν συνθήκες αξιοπιστίας για μια επένδυση στην περιοχή», κατέληξε ο δήμαρχος Αριστοτέλη.