Η άφιξη του Καθηγούμενου Εφραίμ μετά από 55 ολόκληρες ημέρες ύστερα από την δυσκολότερη μάχη που έδωσε για τη ζωή του γέμισε με ανακούφιση και χαμόγελα ολόκληρο το ιστορικό μοναστήρι που λίγο έλειψε να τον χάσει καθώς όπως είπε στο καλοσώρισμα του ο αναπληρωτής του γέροντα π. Γερμανός «Κάποιοι μου έλεγαν να ετοιμάσουμε την κηδεία σας ακόμα και την διάδοχη κατάσταση σας. Έτσι αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την Αγία Ζώνη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και λίγο αργότερα αρχίσατε να επανέρχεστε..»

Ο γεροντας Εφραιμ με δάκρυα στα μάτια άκουγε τα συγκλονιστικά αυτά λόγια λέγοντας ότι «ανθρωπίνως έτσι είναι αλλά η Χάρη του Θεού και της Θεοτόκου με ανέστησαν και σήμερα είμαι εδώ για την πανήγυρη της Αγίας Ζώνης με τον πρόεδρο του κέντρου Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα που με φιλοξένησε δωρεάν και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για αυτό. Όσα έζησα ήταν ένα Θαύμα».

Πάντως η πιο έντονη συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή της υποδοχής του γ. Εφραίμ ήταν όταν ο ίδιος προσκύνησε την Αγία Ζώνη στη Πύλη της Μονής αφήνοντας για αρκετή ώρα το κεφάλι του ακουμπημένο πάνω στο θεομητορικό κειμήλιο.

Εκεί με δάκρυα στα μάτια και ρίγη συγκίνησης υποκλίθηκε στο μεγαλείο της Θεομήτορος και την ευχαρίστησε θερμά που τον έφερε πίσω στο μοναστήρι του.

Πηγή: www.vimaorthodoxias.gr