DETH

Τουρισμός και γαστρονομία της Χαλκιδικής φιλοξενούνται στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 85η ΔΕΘ. Από τη Θεσσαλονίκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο XalkidikiPolitiki ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος έκανε λόγο για μια ικανοποιητική χρονιά με επισκεψιμότητα που ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων.
«Αυτό που προέχει είναι μέσω των εμβολιασμών να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Η έκθεση της Θεσσαλονίκης θα έχει επιτυχία και θα δώσει σε όλους μας ώθηση από δω και στο εξής», τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής.

Αναπτερωμένες οι ελπίδες για τον τουρισμό σε όλη τη χώρα
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, επισκέφτηκε το περίπτερο της ΠΚΜ, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδοχείων Χαλκιδικής Γρηγόρη Τάσιο. Ο κ. Χατζημάρκος έκανε λόγο για τις προσπάθειες ανθρώπων, που όπως είπε, «ζουν και αναπνέουν τον τουρισμό, επενδύουν στη συνεργασία για να απολαμβάνουν όλοι τα αποτελέσματα». «Οι συνεργασίες δίνουν προοπτική», επεσήμανε.
«Το Νότιο Αιγαίο πρωταγωνιστεί στις διανυχτερεύσεις για άλλη μια χρονιά. Πιστεύουμε ότι και ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας καλός μήνας. Περισσότερο για τη Νότια Ελλάδα λόγω καιρικών συνθηκών. Το ζητούμενο είναι να ευημερούμε και να πάμε μπροστά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος.
Ο ίδιος σημείωσε ότι χάρη στο κράτος και τη βοήθεια προς τους επαγγελματίες πέτυχε η χώρα μας αρκετά υψηλά επίπεδα στον τουρισμό. «Το κουδούνι του κινδύνου υπάρχει πάντα ωστόσο στις υποδομές μας  και αυτές πρέπει να είναι το στοίχημα για την επόμενη μέρα», κατέληξε ο κ. Τάσιος.