Θέματα τουριστικής προβολής της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και οι τουριστικές υποδομές συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια που πρόσφατα ανέλαβε το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Επιπλέον τέθηκαν ζητήματα για τη συνεργασία Περιφέρειας και Υπουργείου με στόχο την ενίσχυση του θεματικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών, αλλά και η επίτευξη δωδεκάμηνου τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου και ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και από την πλευρά των ξενοδόχων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, Γρηγόρης Τάσιος.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο ΣΕΤΕ είχε κάνει ανάλογη συνάντηση με τον κ. Κικίλια στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος, που συμμετείχε και στις δυο συναντήσεις, δήλωσε τα εξής: «Ο νέος μας Υπουργός είναι  γιατρός, δηλαδή αυτός που προσδοκούμε να γιατρέψει τα προβλήματα των συναρμοδιοτήτων του τουρισμού και των υποδομών, για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του προϊόντος. Φαίνεται πως είναι γνώστης και έχει κοντά του την κ. Ζαχαράκη  και την κ. Λοΐζου που προέρχονται από την προηγούμενη θητεία του Υπουργείου και πιστεύουμε ότι είναι μια καλή περίοδος για να προχωρήσουμε στο 2022 με σχεδιασμό. Δώσαμε το στίγμα ότι υπάρχουν δυσκολίες στα συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχεία και στον ορεινό όγκο και στην επαρχία. Μένει να συνεργαστούμε βήμα – βήμα  για να κάνουμε ό,τι είναι καλύτερο».

Το μήνυμα πάντως που έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι ότι θα στηριχθούν οι ειδικές μορφές τουρισμού, όπως είναι ο θρησκευτικός, ο γαστρονομικός και ο ιαματικός τουρισμός, καθώς και τους “Δρόμους του Κρασιού”. «Είμαι πεπεισμένος ότι ο τουρισμός θα συνεχίσει να αυξάνεται, όχι μόνο σε ποσότητα, αλλά κυρίως σε ποιότητα και σε έσοδα προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας», επεσήμανε ο Υπουργός.