Δυσκολίες συνάντησαν και τα γυμναστήρια κατά την επιστροφή στις προπονήσεις, ειδικά με την επιβολή των νέων μέτρων από τη Δευτέρα 13/9, που προβληματίζoυν τους ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων.

Ιδιοκτήτες γυμναστηρίων μιλώντας στο XalkidikiPolitiki έκαναν λόγο για αυστηρά κριτήρια επιστροφής στις προπονήσεις.

”Ο κόσμος στα νέα μέτρα ανταποκρίνεται με κατανόηση, άλλωστε τα περισσότερα μέτρα δεν αφορούν μόνο τον κλάδο μας, αλλά το σύνολο των κλειστών χώρων’’, ανέφερε η ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου στη Ν. Τρίγλια, Αναστασία Γιατζιτζόγλου.

Επηρεάστηκαν οι εγγραφές από τα νέα μέτρα

”Εκτός από τον ανεμβολίαστο πληθυσμό, ο οποίος ως επί το πλείστον δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ραπιντ τεστ 48 ωρών για να πάει γυμναστήριο, χάνουμε και ένα μεγάλο ποσοστό εγγραφών στις ηλικίες 12-18 ετών, τους οποίους δεν έχει απαλλάξει η κυβέρνηση από τα rapid tests. Είναι λογικό συνεπώς οι εγγραφές της νέας σεζόν να είναι μειωμένες’’, τόνισε η γυμνάστρια, κ. Γιατζιτζόγλου.

Στα ομαδικά τμήματα προσπαθούμε να κρατάμε αποστάσεις 2 μέτρων ανάμεσα στους ασκούμενους, να καθαρίζουμε και να αερίζουμε τον χώρο μετά από κάθε γκρουπ καθώς επίσης φροντίζουμε να τους υπενθυμίζουμε το πρωτόκολλο υγιεινής των γυμναστηρίων’’, επεσήμανε η ίδια.

Θα μπορούσε να είναι διαφορετικές για τους μικρότερους αθλητές

”Σύμφωνα με το ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στις 12/9/2021 και ώρα 19.00, οι ασκούμενοι θα μπορούν να εισέρχονται στο χώρο του γυμναστηρίου με την επίδειξη είτε πιστοποιητικού εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νόσησης έως 6 μήνες, είτε με rapid test αντιγόνου διαρκείας 48 ωρών. Οι αποφάσεις που θα έπρεπε να αλλάξουν είναι όσον αφορά τους μαθητές, τους οποίους το self test καλύπτει έως την ηλικία των 12 ετών. Οι ηλικίες 13 ετών κα άνω αποτελούν μεγάλο ποσοστό εγγραφών στη λειτουργία των γυμναστηρίων και αυτή τους η αποχή θα δημιουργήσει πρόβλημα”, κατέληξε η Αναστασία Γιατζιτζόγλου.

Δύσκολη η ανταπόκριση στα νέα μέτρα

”Ο κόσμος ανταποκρίνεται με δυσκολία στα νέα μέτρα και η τήρηση αυτών φαντάζει δύσκολη”, ανέφερε η Λίλα Δανάμπαση, ιδιοκτήτρια γυμναστηρίου στη Ν. Τρίγλια.

”Οι εγγραφές επηρεάζονται αρκετά από τα νέα μέτρα προς το παρόν. Μέχρι στιγμής, για την ομαλή λειτουργία των γυμναστηρίων και την τήρηση των μέτρων, τα ομαδικά τμήματα απαρτίζονται από λιγότερα άτομα”, τόνισε η κ. Δανάμπαση. Οι αποφάσεις θα μπορούσε να είναι διαφορετικές και πιο ελαστικές για όλα τα γυμναστήρια, σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου κ. Δανάμπαση.