Σχεδόν 47,5 εκατομμύρια πολίτες Ρώσοι έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ 41 εκατομμύρια και τις δύο δόσεις, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, έχει ανακοινώσει ότι για να επιτευχθεί συλλογική ανοσία θα πρέπει να εμβολιασθεί το 80% του πληθυσμού. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εμβολιασθούν περισσότερα από 90 εκατομμύρια πολίτες και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί έως την 1η Νοέμβριου του τρέχοντος έτους.

Νωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 19.905 νέα κρούσματα κορωνοϊού, (έναντι 19.594 την προηγούμενη μέρα), ο μεγαλύτερος αριθμός από τις 22 Αυγούστου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας στα 7.234.425.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός δορές για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 791 θάνατοι (έναντι 794 την προηγούμενη), ενώ συνολικά από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί 196.626 θάνατοι.