Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πολυγύρου, Αστέριο Ζωγράφο είχαν εχθές ημέρα Πέμπτη 16/09 οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη για θέματα που αφορούν κατά κύριο λόγο το φημισμένο έλατο του Ταξιάρχη.

Ως πρώτο βασικό θέμα και ύστερα από σκέψη του Δημάρχου, όπως δήλωσε στο ”xalkidiki politiki”, o αντιδήμαρχος Ταξιάρχη κ. Νίκος Παπακωσταντίνου, τέθηκε η διαφήμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου παγκοσμίως.

‘Στόχος μας είναι να προβάλουμε με πιο στοχευμένες δράσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη κατανάλωση  και να γίνει και μια σωστή ενημέρωση στον κόσμο για τα έλατα του Ταξιάρχη όσον αφορά την μοναδικότητά τους αλλά και για τις τεχνιτές φυτείες”, δήλωσε χαρακτηρηστικά ο κ. Παπακωσταντίνου.

Όσον αφορά τον τρόπο διαφήμισης και αν αυτός έχει γίνει από τώρα σαφής ο ίδιος εξήγησε ότι: ”θα υπάρξει πιθανή συνεργασία με διαφημιστικό πρακτορείο και ειδικοί στον χώρο αυτό θα ασχοληθούν  με το προιόν του Ταξιάρχη για να δούμε πως μπορούμε σαν δήμος να διαφημίσουμε κατάλληλα και με τα σωστά μέσα το χριστουγεννιάτικο δέντρο του χωριού μας”.

Παράλληλα στην συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη βάση και στο οικονομικό ζήτημα, το οποίο απασχολεί άμεσα τους παραγωγούς και σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο ζητήθηκε από τους ίδιους να ενημερώσουν τον Δήμαρχο μαζί με την δημοτική αρχή σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους χώρους πώλησης, μιας και τα χρήματα που δίνουν σε έναν χώρο για να πουλήσουν τα έλατά τους είναι αρκετά.

Επίσης στη χθεσινή συνάντηση ήρθε στο φως και ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ελατοπαραγωγοί: Η ημερομηνία διακίνησης του δέντρου στην αγορά.

‘Κάθε χρόνο αλλάζει η ημερομηνία διακίνησης, δεν υπάρχει μια σταθερότητα και αυτό όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί πρόβλημα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς και να τεθεί ως σταθερή ημερομηνία κάθε έτους η τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, τόνισε ο κ. Παπακωσταντίνου.

Πάντως στην συνάντηση αναφέρθηκε και μια άκρως αξιέπαινη σκέψη, η οποία προττάθηκε απο τον κ. Παπακωσταντίνου στους ελατοπαραγωγούς, οι οποίοι με χαρά και προθυμία δέχτηκαν να προχωρήσουν και να βοηθήσουν με δεντροφύτευση ελάτων περιοχές στην Αθήνα οι οποίες επλήγησαν από καταστροφικές πυρκαγιές.

‘Σκεφτόμαστε να κάνουμε δεντροφύτευση σε κάποιον δήμο της Αθήνας που έχει ”καεί” ο δασικός του πλούτος. Οι ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη προσφέρθηκαν με μεγάλη χαρά ύστερα από την πρόταση μoυ να βάλουν και φυτευτικό υλικό, αλλά και να βοηθήσουν με προσωπική εργασία στην δεντροφύτευση των καμμένων περιοχών”, υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος του Ταξιάρχη κ. Παπακωσταντίνου.

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο η συνάντηση έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία με μεγάλη παρουσία των ελατοπαραγωγών, οι οποίοι είχαν ενημερωθεί από πριν ένας ένας ξεχωριστά για αυτή την μικρή συγκέντρωση, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε σε ένα άκρως ευχάριστο κλίμα.