Τους επτά έφτασαν οι τραυματίες από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (18/09) σε οικία στα Καλύβια.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού είχαν δεξαμενή υγραερίου για τις ενεργειακές ανάγκες της διπλοκατοικίας επί της οδού Αμοργού. Είχαν καλέσει βυτιοφόρο με υγραέριο για την πλήρωση της δεξαμενής.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους που τελούν υπό διερεύνηση από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, κατά την διάρκεια της πλήρωσης της δεξαμενής, είτε λόγω του μίγματος αερίου στον χώρο, είτε από αναθυμιάσεις και σπινθήρα, προκλήθηκε ισχυρότατη έκρηξη και φωτιά.

Από την έκρηξη το σπίτι υπέστη πλήρη καταστροφή, από τα θεμέλια κιόλας, ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά και υπέστησαν βαριά εγκαύματα ο γαμπρός του ιδιοκτήτη της οικίας και ο οδηγός του βυτιοφόρου που είχε πάει για την πλήρωση της δεξαμενής, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Γεννηματά.

Ελαφρά τραυματίστηκαν η σύζυγος του πρώτου και η οικιακή τους βοηθός, όπως επίσης τα τρία ανήλικα παιδιά της οικογένειας ηλικίας 9, 11 και 13 ετών που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού για τις Πρώτες Βοήθειες.

Το βυτιοφόρο ευτυχώς δεν επηρεάστηκε από την έκρηξη καθώς θα μπορούσε να γίνει αλυσιδωτή έκρηξη με ακόμη χειρότερες συνέπειες για όλη την γειτονιά, ενώ στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο, 21 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα.