Άξιο θαυμασμού το μεγαλείο ψυχής που δείχνει η απόφαση της μητέρας του αδικοχαμένου Μάριου που είχε σκοτωθεί τον Ιούνιο του 2017 απο αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής στο Μενίδι ,να επιστρέψει και πάλι για να διδάξει . Η Διονυσία Ντούλια αποφάσισε μετά από πάρα πολύ σκέψη να ξαναβρεθεί στο χώρο όπου ο μονάκριβος γιος της έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της. Η ίδια μιλά αποκλειστικά στο protothema.gr για τη δύσκολη απόφασή της να γυρίσει στις αίθουσες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, στο προαύλιο του οποίου κόπηκε το νήμα της ζωής του Μάριου από αδέσποτη σφαίρα.

Κάνω μια δουλειά την οποία αγαπάω πολύ και αποφάσισα να διδάξω και πάλι στο σχολείο όπου συνέβη το πιο τραγικό περιστατικό της ζωής μου. Έχω δεθεί συναισθηματικά με αυτό το σχολείο, εκεί έστελνα τα παιδιά μου , οι συναδελφοί μου ήταν πάντα υποστηρικτικοί απέναντι σε εμένα και στην οικογένειά μου.

Χάνοντας τον Μάριο , έπρεπε να μείνω μακριά γιατί δεν άντεχα να βρίσκομαι στο χώρο που έφυγε από τη ζωή το παιδί μου. Έμεινα εκτός για τέσσερα χρόνια ώστε να μπορέσω να κάνω δουλειά με τον εαυτό μου και να χειριστώ την τεράστια απώλεια του παιδιού μου. Οι λέξεις, πλέον έχουν χάσει το νόημά τους … Σιγά-σιγά έγινε ξεκάθαρο μέσα μου ότι θέλω να γυρίσω, ότι μου κάνει καλό να είμαι με τα παιδιά. Θέλω να συνεχίσω να διδάσκω, έχω πολλά να προσφέρω ακόμα και νιώθω ότι θέλω να είμαι μαζί τους, ειδικά τώρα με τόσες δυσκολίες που παρουσιάζονται στις μέρες μας. Ένιωσα την ανάγκη να γυρίσω πίσω και αποφάσισα να γυρίσω στο ίδιο σχολείο γιατί είμαι δεμένη με τους συναδέλφους μου και τους γονείς.

Ήταν πολύ δύσκολο να πατήσω το πόδι μου στο σχολείο, την πρώτη μέρα. Συγκινήθηκα.. Ανά πάσα στιγμή έρχονται αναμνήσεις στο μυαλό σου από εκείνη την τραγική ημέρα αλλά είναι ο χώρος που μεγάλωσε το παιδί μου,ο Μάριος και νιώθω ότι είμαι κοντά του.

Από την πρώτη στιγμή με αγκάλιασαν με πολλή αγάπη τα παιδιά , η δύναμη που παίρνω από τα πρόσωπά τους καθημερινά είναι απερίγραπτη. Αρκετά από τα παιδιά που είναι στο σχολείο γνώριζαν τον Μάριο γιατί τα μεγαλύτερα αδέρφια τους πήγαιναν στην ίδια τάξη με το παιδί μου και μου δείχνουν την αγάπη τους μέσα από τις ζωγραφιές και τα λόγια τους.Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό όλο αυτό …Ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα, μια δύσκολη απόφαση , ένα στοίχημα με τον εαυτό μου για το αν θα τα καταφέρω και βλέπω ότι τα καταφέρνω με τη βοήθεια όλων αυτών των ανθρώπων …Κι ακόμα κάνω δουλειά με τον εαυτό μου… Αυτό που έχει μεγάλη σημασία τώρα είναι ότι θέλω να προσφέρω στα παιδιά και να τους διδάξω πολλά” λέει στο protothema.gr η μητέρα του Μάριου.

Αν και το Διοικητικό Πρωτοδικείο αποφάσισε να αποζημιωθεί η οικογένεια με 500.000 ευρώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αμφισβητεί δικαστικά την πρωτόδικη απόφαση , την ώρα που ο δολοφόνος του Μάριου κυκλοφορεί ελέυθερος.

“Θέλω να τονίσω ότι για εμάς δεν είναι θέμα χρηματικής αποζημίωσης,είναι ξεκάθαρο ότι για εμάς είναι ηθική ικανοποίηση. Δυστυχώς δεν έχουμε πάρει ακόμα αυτή την ηθική ικανοποίηση γιατί για άσκησε έφεση το Δημόσιο. Οπότε για εμάς είναι σαν να μας γυρίζουν την πλάτη και να αποποιούνται τις ευθύνες ενώ έχουμε δικαιωθεί από τα δικαστήρια. Αρνούνται να εκτελέσουν την απόφαση.Ο δράστης δεν έχει βρεθεί ποτέ και δυστυχώς δεν δικαιώνεται η ψυχούλα του παιδιού μου”καταλήγει στο protothema.gr η μητέρα του αδικοχαμένου Μάριου.