κορωνοϊός

Τι κι αν ο Σεπτέμβρης βαίνει προς το φινάλε του με θερμοκρασίες… Αυγούστου, το φθινόπωρο έχει φτάσει, ο χειμώνας ακολουθεί και η πανδημία που «τρέφεται» και από το κρύο δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης με την Ευρώπη να ετοιμάζεται για τον τρίτο κατά σειρά χειμώνα με COVID-19.

Ο πρώτος, εκείνος του 2020 ήταν του σοκ, ενώ ο περσινός λόγω του δώρου της επιστήμης στην ανθρωπότητα, του εμβολίου δηλαδή ήταν της ελπίδας. Ο τρίτος, όμως είναι και ο πιο δύσκολος, αφού δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λάθος χειρισμούς, για άλλες χαμένες ζωές και περαιτέρω καταστροφή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Το μείγμα ενώ η Ευρώπη επιχειρεί –με αρκετά πισωγυρίσματα- να μπει στην νέα κανονικότητα είναι εκρηκτικό κι αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δυναμική των αντιεμβολιαστών που όσο κι αν πιέζονται, όσο κι αν είναι σχετικά λίγοι αριθμητικά, τόσο μεγαλύτερη και σθεναρότερη αντίσταση παρουσιάζουν.

Εξάλλου, το γεγονός πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ετήσιας ομιλίας της για την «κατάσταση της Ένωσης» στην πανδημία και στο μεγάλο αγκάθι της, τους αρνητές του εμβολίου (αλλά και του ίδιου του ιού και της επικινδυνότητάς του), την ίδια ώρα που ο Τζο Μπάιντεν πιέζει τις υπόλοιπες χώρες για μια «συμφωνία κυρίων» για εμβολιασμό του 70% του πλανήτη έως το 2022, καταδεικνύει την κρισιμότητα των στιγμών.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια