Δημοπρατήθηκε από την ΠΚΜ το πλέον σοβαρό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή του Πόρτο Κουφό του δήμου Σιθωνίας συνολικού προυπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ανακοίνωσε στο ”xalkidiki politiki”, o Aντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος κάνοντας λόγο για “την εκπλήρωση ενός μεγάλου και αναγκαίου έργου στην περιοχή,που διασφαλίζει την αντιπλημμυρική προστασία”.

Το αντιπλημμυρικό έργο στο Πόρτο Κουφό περιλαμβάνει μεγαλύτερης διατομής γέφυρα για το ρέμα το οποίο διέρχεται της επαρχιακής οδού και διατρέχει τον οικισμό, προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα μεγαλύτερης απορροής των υδάτων όταν έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα”, υπογραμμίζει ο κ. Γιώργος.

Σύμφωνα με τον ίδιο έχει ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός και αυτή την στιγμή αναμένεται να συνταχθεί το πρακτικό της διαδικασίας όπου πολύ σύντομα θα ορίσει ποιά θα είναι η ανάδοχη εταιρία που θα προχωρήσει στην κατασκευή του έργου.

”Πρόκειται για ένα ουσιαστικό και σημαντικό έργο της Περιφέρειας για την περιοχή του Πόρτο Κουφό, καθώς επιλύει χρόνια προβλήματα”, τονίζει στο ” xalkidiki politiki”, ο Δήμαχος Σιθωνίας, κ. Κυπαρίσσης Ντέμπλας.

”Το έργο το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας κατά μήκος του ρέματος, αλλά και την κατασκευή της νέας γέφυρας θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της οικιστικής περιοχής και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ντέμπλας, ο οποίος κάνει λόγο για  αγαστή συνεργασία του δήμου με την ΠΚΜ και σε αυτό, αλλά και σε άλλα έργα που αναβαθμίζουν ιδιαίτερα την περιοχή του δήμου Σιθωνίας.