Στο στόχαστρο των επιδημιολόγων και του ίδιου του υπουργού Υγείας μπαίνει η Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι πιθανότητες να μπει στο κόκκινο, πράγμα που θα σημαίνει απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής.

Ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα θα μεταβούν αύριο εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετάσχουν σε σειρά συναντήσεων με τους επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών ώστε να επανεξετάσουν το σχέδιο ετοιμότητας των νοσοκομείων σε περίπτωση κορύφωσης του τέταρτου κύματος αλλά και εξετάσουν τις αιτίες των αυξημένων κρουσμάτων και να βρουν λύσεις.

Άλλωστε όλοι οι δείκτες είναι σχετικά ανεβασμένοι, καθώς η συμπρωτεύουσα σημειώνει κατά μέσο όρο 275 κρούσματα ανά ημέρα.

Από την αύξηση αυτή έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να μην υπάρξει για ακόμη μία φορά διασπορά του ιού.

Στη σύσκεψη θα είναι και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει από σήμερα επισκέψεις νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη,Καβάλα).

Το απόγευμα επίσης αναμένεται να γίνει η καθιερωμένη συνεδρίαση των επιδημιολόγων, οι οποίοι θα εξετάσουν τον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Η Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να μπει στο στόχαστρό τους, καθώς η καταγραφή αυξημένων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έχει χτυπήσει καμπανάκι.

Την ίδια ώρα όπως είχε γράψει πρώτο το in.gr, εκτός από τις νοσηλείες, τα στοιχεία των θανάτων όχι μόνο προκαλούν θλίψη αλλά αποδεικνύουν για ακόμη μία φορά την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο διοικητής 4ης ΥΠΕ, Δημήτρης Τσαλικάκης και οι 54 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από κοροναϊό στα νοσοκομεία μεταξύ 12 και 19 Σεπτεμβρίου ήταν όλοι ανεμβολίαστοι.

Παράλληλα, στις ΜΕΘ των νοσοκομείων βρίσκονται 51 ασθενείς εκ των οποίων οι 49 (ποσοστό 96,1%) είναι ανεμβολίαστοι.

Σε απλές κλίνες νοσηλεύονται με κοροναϊό 221 ασθενείς, εκ των οποίων οι 180 (ποσοστό 81,5%) δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: parallaximag.gr