Χθες (20/9) το απόγευμα σε ένα μαγικό μέρος στην Ιερισσό πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής, παρουσία αιρετών και εκπροσώπων των ομάδων του νομού.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Σταύρος Σαρηγιαννίδης, καλωσόρισε όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση των κληρώσεων ενώ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία αλλά και πως οι άνθρωποι της Ένωσης βρίσκονται δίπλα στους παράγοντες για να ξεπεραστεί κάθε εμπόδιο είτε με την ένταξη στο μητρώο είτε οτιδήποτε άλλο.

Παράλληλα, το παρών στη Χαλκιδική έδωσε και ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέλιος Αντωνίου, ο οποίος τιμήθηκε από τον Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, τονίζοντας πως η ΕΠΟ πιέζει την πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των ομάδων και να προσφέρει τα μέγιστα, κυρίως στο υγειονομικό κομμάτι για τη σεζόν που έρχεται.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν απονομές βραβείων. Αρχικά, τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο έλαβε ο επί 20 ετών Πρόεδρος της Ακάνθου Ιερισσού, Μπαλτσής Τριαντάφυλλος και ο Νίκος Ζαγοράκης για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο του νομού. Ακόμα, παραδοθήκαν τα κύπελλα στους δυο φιναλίστ του θεσμού του κυπέλλου, Ανθεμούντα Γαλάτιστας και Όλυνθο Ολύνθου, καθώς λόγω της πανδημίας και της διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων δεν διεξήχθη ο μεταξύ τους τελικός.

Το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Χαλκιδικής στo Mount Athos Resort έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος, ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος και ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αντωνίου Αλέξιο και τον Πρόεδρο αθλητικού οργανισμού του Δήμου Αριστοτέλη, Τζιτζιρίκα Αστέριο. Στις κληρώσεις παρευρέθηκε και ο Γιώργος Μπίκας, παλαίμαχος Χαλκιδικιώτης διαιτητής και νυν παρατηρητής διαιτησίας της FIFA.

Οι κληρώσεις και οι βραβεύσεις στέφθηκαν από πλήρη επιτυχία με τα σωματεία να δηλώνουν ανυπόμονα για την έναρξη των επίσημων αναμετρήσεων, με την ελπίδα ότι θα διεξαχθούν χωρίς προβλήματα.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος τόνισε πως η Χαλκιδική είναι ποδοσφαιρομάνα βγάζοντας πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές και πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι αυτό που τροφοδοτεί το επαγγελματικό, ενώ τόνισε πως η Περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στους νέους αθλητές και τις ομάδες.

Ο κ. Πάνας ευχήθηκε καλή χρονιά και τόνισε πως η συνεργασία με τη διοίκηση του Σταύρου Σαρηγιαννίδη είναι εξαιρετική ενώ επισήμανε πως η στήριξη από την πλευρά του είναι δεδομένη.

Από την πλευρά του ο κ. Τάσιος τόνισε πως είναι δίπλα στην Ένωση και τις ομάδες και από το μετερίζι του τουρισμού αλλά και του απλού πολίτη της Χαλκιδικής που θέλει να ενισχύσει την προσπάθεια.

Ο κ. Βαλιάνος καλωσόρισε στη γη του Αριστοτέλη όλους όσους βρέθηκαν στην εκδήλωση και συνεχάρη τη νέα διοίκηση για το έργο της, αλλά και όσους βραβεύτηκαν. Επίσης, τόνισε τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Αριστοτέλη και όσα θα δρομολογηθούν.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Χαλκιδικής, Σταύρος Σαρηγιαννίδης αναφέρθηκε στην εκδήλωση θέλοντας να ευχαριστήσει τους προσκεκλημένους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νέα χρονιά.

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, μιλώντας στην κάμερα του Xalkidiki Politiki εμφανίστηκε χαρούμενος παρά τη μιζέρια που επικρατεί λόγω των ημερών. Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια παρά την πανδημία. Ακόμα, τόνισε πως παροτρύνουν τους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν, παράλληλα ενημερώνουν την πολιτεία πως είναι δυσβάσταχτο για τις ομάδες να καλύπτουν τα tests των ανεμβολίαστων ποδοσφαιριστών και πως μέχρι να επιτευχθεί ο πλήρης εμβολιασμός το κόστος των τεστ να το αναλάβει η πολιτεία.

Κλήρωση κυπέλλου και πρωταθλημάτων

Έκπληξη προκάλεσε ο διαχωρισμός της Α1 κατηγορίας σε Βόρειο και Νότιο όμιλο, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγινε για λόγους δημόσιας υγείας. Η πρώτη κατηγορία της Χαλκιδικής απαρτίζεται από 15 ομάδες, οκτώ στον Βόρειο και 7 στο Νότιο. Επίσης, στην Α΄ κατηγορία συμμετέχουν 12 ομάδες και στην Β’ 11 ομάδες. Ακόμα, πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του κυπέλλου, αναδεικνύοντας στα εξής ζευγάρια:

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – ΚΥΠΕΛΛΟ

ΑΟ ΣΑΡΤΗΣ – ΑΡΙΣΤ ΣΤΑΓ ΣΤΡΑΤΩΝΙΚΗΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ – ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΥΚΙΑΣ
ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ – ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ – ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΣΥΚΙΑΣ
ΠΑΟ ΔΟΥΜΠΙΩΝ – ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ
Α.Σ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ
ΤΑ ΜΚ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ – ΝΙΚΗ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ 2016
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ =ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΟΣ

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – ΚΥΠΕΛΛΟ

ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝ
ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ
Α.Ο ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ – ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – Π.Ο ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ
ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ – ΑΡΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ – ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ
ΝΕΟΣ ΠΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ
Α.Ο ΧΑΝΙΩΤΗΣ= ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΟΣ

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ – ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

ΔΟΞΑ ΟΡΜΥΛΙΑΣ – ΦΟΙΝΙΞ ΝΙΚΗΤΗΣ: –
ΑΕΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ Ν. ΜΑΡΜΑΡΑ: –
ΝΙΚΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΤΑ ΜΚ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ: –
ΑΟ ΣΑΡΤΗΣ – ΑΝΘΕΜΟΥΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ: –

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ – ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

1η αγωνιστική

Π.Ο ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ – ΗΡΑΚΛΗΣ Ν. ΦΩΚΑΙΑΣ: –
ΠΟΝΚ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑΣ – ΑΟ ΧΑΝΙΩΤΗΣ: –
ΤΟΡΩΝΑΙΟΣ ΑΦΥΤΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΡΗΝΗΣ: –

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

1η αγωνιστική

ΔΙΓΕΝΗΣ ΛΑΚΚΩΜΑΤΟΣ – ΠΑΟ ΔΟΥΜΠΙΩΝ: –
ΝΙΚΗ ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗΣ – ΝΕΑΠΟΛΙΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΥ: –
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ – ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ: –
ΑΟ ΣΗΜΑΝΤΡΩΝ – ΕΛΠΙΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: –
ΧΟΛΟΜΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑΓ. ΣΤΡΑΤΩΝΙΚΗΣ: –
ΑΙΓΕΑΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΝΟΥ: –

Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ

1η αγωνιστική

ΑΣΤΗΡ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΑΓΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ: –
Π.Σ ΤΡΙΓΛΙΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΑΛΥΒΩΝ: –
ΑΠΟΕΛ ΓΕΡΑΚΙΝΗΣ – Α.Σ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑ: –
ΗΡΑΚΛΗΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΝΕΜΕΣΙΣ ΣΥΚΙΑΣ: –
Α.Σ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ – ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ ΦΛΟΓΗΤΩΝ: –