Τα Σιθώνεια είναι από τις μοναδικές συναντήσεις ρίψεων που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Έλαβαν χώρα για πρώτη φορά το 2002 και από τότε έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης καθώς και όλη την Ελίτ των Ελλήνων ριπτών.

Ωστόσο, για δύο χρόνια δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της πανδημίας,ετσι μόνη ελπίδα είναι να επιτρέψουν οι συνθήκες και να πραγματοποιηθούν το 2020.

Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει στις εργασίες για την διεξαγωγή των συναντήσεων μπορεί να επικοινωνήσει με τον Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Παπαδημητρίου:

Καλησπέρα, τα Σιθώνεια πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2002. Είναι από τα μοναδικά meeting ρίψεων αποκλειστικά στην Ελλάδα. Έχουν φιλοξενήσει Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους πρωταθλητές, Πρωταθλητές Ευρώπης και όλη την ελίτ των Ελλήνων ριπτών. Η συνάντησή μας έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη του στίβου στη Χαλκιδική με τη δημιουργία πολλών συλλόγων αλλά και στην προβολή της Χαλκιδικής και της Νικήτης. Τα τελευταία 2 χρόνια εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών δεν πραγματοποιήθηκαν. Ευελπιστώ να το επιτρέψουν οι συνθήκες και να επιστρέψουμε δυνατά το 2022. Η προτεινόμενη ημερομηνία διεξαγωγής είναι 22 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη. Μετά το θάνατο του πατέρα μου το 2017 το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι το οργανωτικό. Τι εννοώ? Προετοιμασία του γηπέδου, καθαριότητα, θέματα που απαιτούν φυσική παρουσία στο γήπεδο για τουλάχιστον 3 εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή. Δυστυχώς, οι υποχρεώσεις μου με κρατούν στην Αθήνα και καταλαβαίνετε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να συντονιστεί από τόσο μακριά η συνάντησή μας. Αν λοιπόν ενδιαφέρεται κάποιος από εσάς να βοηθήσει ενεργά, μπορείτε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα. Τέλος, όποιος θέλει και μπορεί να βοηθήσει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (οικονομικά ή ανταποδοτικά) μπορεί πάλι να μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. Από το 2017 μέχρι και το 2019 για την επιτυχία της διοργάνωσης μας νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τον πρώην Δήμαρχο Ιωάννη Τζίτζιο, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δ. Σιθωνίας, την ΠΕ Χαλκιδικής, την Ομοσπονδία και όλους τους ιδιώτες της Νικήτης. Όλοι τους, με τον τρόπο τους βοήθησαν και τους ευχαριστώ ειλικρινά. Τέλος, ευχαριστώ τον νυν Δήμαρχο Κυπαρίσσης Ντέμπλας , τον Georgios Daldogiannis και τον Νίκο Νίκος Χριστοδούλου που ενθάρρυναν και έδειξαν την πρόθεση τους να συνεχιστεί αυτή η σημαντική διοργάνωση για τη Νικήτη. Με εκτίμηση, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου