Διόλου αισιόδοξες οι εκτιμήσεις του γιατρού και ερευνητή στις ΗΠΑ, Γιώργου Παυλάκη, ο οποίος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την “επιθετική συμπεριφορά” της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, τονίζοντας την ανάπτυξή της στη χώρα μας, αλλά και την ανάγκη για άμεση λήψη πρόσθετων μέτρων, ώστε να αποφευχθεί μία ενδεχόμενη επανάληψη του περσινού χειμώνα.

Ο κ. Παυλάκης χτύπησε το καμπανάκι λόγω της έξαρσης που παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, τονίζοντας ότι στις περιοχές Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Θράκης θα πρέπει να επιβληθούν άμεσα περιοριστικά μέτρα. “Η μετάλλαξη Δέλτα δεν χαρίζει κάστανα και δεν σταματιέται παρά μόνο με την διακοπή των ανθρώπινων επαφών. Προβλέπω ότι αν δεν γίνει κάτι σοβαρό από άποψη μέτρων, θα έχουμε επανάληψη του περασμένου έτους”, είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως υπογράμμισε, η επιδημία δεν βρίσκεται στο τέλος της αλλά σε πλήρη ανάπτυξη και αναμένεται να εισέλθει σε μια νέα φάση. Για αυτό τον λόγο ο καθηγητής προτάσσει την ανάγκη να καθαρίζονται οι εσωτερικοί χώροι και να επισπευθούν οι εμβολιασμοί σχολιάζοντας ότι ακόμα βρισκόμαστε αρκετά πίσω.

Εν συνεχεία, ο Γιώργος Παυλάκης έδωσε την εικόνα ενός δύσκολου χειμώνα που βρίσκεται μπροστά μας, ξεκαθαρίζοντας πως πρέπει να μειωθούν τα κρούσματα ώστε οι εμβολιασμένοι να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους. “Αν δεν γίνει αυτό θα έχουμε αποτύχει“, σημείωσε.

Όσο για τα κρούσματα στα σχολεία, διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα. “Από πέρυσι λέγαμε ότι ο ιός μεταδιδόταν στα σχολεία. Όχι όμως όπως η μετάλλαξη Δέλτα. Ο ιός είναι μπροστά“.

Τέλος, ερωτηθείς για το περιστατικό στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας με τον “μαϊμού” εμβολιασμό ο οποίος καταγράφηκε σε βίντεο, ο ιατρός έκανε λόγο για αηδιαστικό συμβάν, καταστροφή δημοσιάς περιουσίας και για αντικοινωνική συμπεριφορά. “Από τη στιγμή που δεν υπάρχει δικαιολογία, πρέπει να υπάρξει άμεση απόλυση για τους εμπλεκόμενους και εισαγγελική έρευνα. Είναι μια κολάσιμη πράξη”.