Το πρώτο χιόνι έστω και σε… σκόνη έπεσε στις κορυφές του Ολύμπου τις προηγούμενες μέρες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες και η χιονόπτωση άρχισε, μετατρέποντας σε… μαγικό το τοπίο κυρίως γύρω από τα καταφύγια. Τα πάντα καλύφθηκαν μέσα σε λίγη ώρα από μια χιονόσκονη, μια λευκή παγωμένη «πούδρα» χιονιού.
xioni-kakalos.jpg

Δεν είναι ασυνήθιστο το πρώτο χιόνι να πέφτει στον Όλυμπο κοντά στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους διαχειριστές των καταφυγίων. Η χιονόσκονη, που δεν είναι παρά ένα χαλαρό επιφανειακό χιονοστρώμα, έπεσε πριν μερικές μέρες και ενώ ο ουρανός ήταν καθαρός, όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που ανέβηκε στην σελίδα στο fb του καταφυγίου «Χρήστος Κάκαλος» Olympus Refuge Ch Kak 2648m.

Αυτή την περίοδο στα καταφύγια υπάρχει κόσμος, αφού πολλοί επιλέγουν αυτή την περίοδο που ο καιρός δεν έχει χαλάσει ακόμα και ο επισκέπτες είναι λιγότεροι από το καλοκαίρι για να ανεβούν στις κορυφές του βουνού. Είναι χαρακτηριστικό πως στο καταφύγιο «Χρήστος Κάκαλος» αυτή την περίοδο τις καθημερινές υπάρχουν κατά μέσο όρο 20 επισκέπτες, αριθμός που διπλασιάζεται τα Σαββατοκύριακα.