Ξεκίνησε το πρωί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης η δίκη για τον θάνατο του 28χρονου Βούλγαρου, ο οποίος έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από οπαδούς του ΠΑΟΚ και έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται οκτώ άτομα, μεταξύ αυτών η 27χρονη οδηγός του οχήματος, η οποία διώκεται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, αλλά και ο 49χρονος πρώην σύντροφός της που φέρεται να οργάνωσε την βίαιη επίθεση εναντίον του άτυχου άντρα και των φίλων του, και διώκεται ως ηθικός αυτουργός στην πράξη της ανθρωποκτονίας.

Οι δύο παραπάνω μετήχθησαν στο ακροατήριο από τις φυλακές όπου παραμένουν προφυλακισμένοι. Οι έξι συγκατηγορούμενοί τους, ηλικίας από 25 έως 28 ετών, είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και διώκονται, κατά περίπτωση, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, συμπλοκή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορές, συνέργεια στις προηγούμενες πράξεις κ.ά.

Κληθείσα να τοποθετηθεί στο δικαστήριο για την εις βάρος της αποδιδόμενη κατηγορία, η 27χρονη δήλωσε ότι δεν την αποδέχεται και πρόσθεσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ κακό σε άνθρωπο, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου 28χρονου, στους οποίους εξέφρασε τα συλλυπητήριά της.

Από την πλευρά του, ο φερόμενος ως ηθικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας αρνήθηκε την πράξη, δήλωσε “βαθύτατα συγκινημένος” για το περιστατικό, διότι -όπως είπε- “μεγαλώνω κι εγώ δύο παιδιά”, ενώ συμπλήρωσε ότι βρέθηκε τη “λάθος ώρα στο λάθος μέρος” και αυτό που επιθυμεί είναι “να λάμψει η αλήθεια για να την μάθουν οι γονείς (του 28χρονου)”.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια