Ανεμβολίαστοι είναι στη συντριπτική πλειονότητά του οι ασθενείς με Covid-19, που νοσηλεύονται σήμερα στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 4ης ΥΠΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της 4ης ΥΠΕ το ποσοστό των ανεμβολίαστων που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ανέρχεται στο 94,9% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου και των νοσηλευόμενων σε απλές κλίνες είναι 91% και 78,8% αντίστοιχα.

Αναλυτικά, στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 59 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων οι 56 είναι ανεμβολίαστοι και οι εμβολιασμένοι τρεις, 22 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου, εκ των οποίων οι 20 είναι ανεμβολίαστοι, ενώ στις απλές κλίνες νοσηλεύονται 226, εκ των οποίων οι 178 δεν έχουν εμβολιαστεί.

anemboliastoi-4i-ypejpg.webp

“Συναγερμός” από τη Μ. Γκάγκα

Η υφυπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σήμανε χθες τον πρώτο «συναγερμό»:

«Τα κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα ανεβαίνουν. Έτσι ξεκινήσαμε και πέρσι και θέλουμε πάση θυσία να αποφύγουμε εφέτος τα πολλά κρούσματα, την πολλή ταλαιπωρία των ασθενών και φυσικά τους θανάτους και όλα αυτά που έγιναν πέρσι».

Η κ. Γκάγκα εξήγησε σε εκείνο το σημείο ότι «τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα με τον εμβολιασμό». Δείχνοντας ένα γράφημα από την 4η ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, τόνισε ότι «αν δούμε αντίστοιχα το πόσοι νοσηλεύονται και ποιοι στις ΜΕΘ, είναι 59 άτομα στις ΜΕΘ, από τα οποία τα 55 είναι ανεμβολίαστοι και 4 εμβολιασμένοι. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το θυμηθούμε και να το θυμόμαστε γενικά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην έχουμε κρούσματα, να μην κινδυνεύει κανείς και άρα είναι πάρα πολύ σημαντικό και να κρατάμε τα μέτρα και να εμβολιαστούμε».