Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαρισμού των ρεμάτων στους δήμους της Χαλκιδικής, με στόχο τον καθαρισμό της κοίτης των ρεμάτων, τη διευκόλυνση της απορροής των υδάτων και την αποφυγή κινδύνων πλημμύρας.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εργάζονται πυρετωδώς, ώστε να προληφθούν πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις, λόγω των φθινοπωρινών καταιγίδων.

Οι εργασίες απομάκρυνσης αυτοφυούς βλάστησης, λυμάτων, απορριμάτων και φερτών υλικών που εμποδίζουν την ομαλή ροή των υδάτων από τα αστικά ρέματα, εντάσσονται στον γενικότερο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της ΠΚΜ, ο οποίος εφαρμόζεται καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά εντείνεται τέτοια εποχή.

‘Από τον Αύγουστο του 2018 έως και σήμερα η ΠΚΜ έκανε και συνεχίζει να κάνει καθαρισμούς στα ρέματα, ανάλογα με τα αιτήματα των δήμων και των τοπικών κοινοτήτων, αλλά πάντα χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις λόγω της κλιματικής αλλαγής”, τονίζει στο ”xalkidiki politiki”, o Αντιπεριφερειάρχης του νομού Γιάννης Γιώργος και συνεχίζει λέγοντας ότι:

Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση. Αυτή την στιγμή για παράδειγμα ολοκληρώθηκε ο καθαρισμός στη Ν. Φώκαια και είναι σε εξέλιξη ο καθαρισμός του ρέματος στον Άγιο Παντελεήμονα και θα συνεχίσουμε όπου κριθεί απαραίτητο, ανάλογα με τα αιτήματα της κάθε υπηρεσίας”.

Τέλος σύμφωνα με τον ίδιο, ο καθαρισμός των ρεμάτων στην Περιφερειακή Ενότητα της Χαλκιδικής έχει στόχο πάντα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, αλλά και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Θωρακίζοντας τη Σιθωνία

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο των 2 εκ. ευρώ στο Πόρτο Κουφό που αφορά την παρέμβαση σε παρακείμενο ρέμα, ενώ παράλληλα προβλέπει και την κατασκευή γέφυρας στο επαρχιακό δίκτυο.

«Ποτέ οι ανάγκες για έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν τελειώνουν», ανέφερε ο κ. Ντέμπλας και μίλησε για αγαστή συνεργασία με την αντιπεριφέρεια Χαλκιδικής όσον αφορά τον καθαρισμό των ρεμάτων. «Παρεμβάσεις έγιναν στην Τορώνη και περιμένουμε τον εργολάβο για τις νέες γέφυρες αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Συκιά. Αυτό που απαιτείται είναι παρεμβάσεις στα όμβρια ύδατα και στα δίκτυα. Φράγματα ανάσχεσης απαιτούνται και στη Νικήτη μεταξύ άλλων», τόνισε ο κ. Ντέμπλας.