”Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι γιορτή για τη Χαλκιδική αλλά και προσκλητήριο ενότητας για σοβαρή και συντονισμένη προσπάθεια. Ο τουρισμός είναι ο κορμός της τοπικής οικονομίας μας. Δίνει εισοδήματα, θέσεις εργασίας, επιχειρηματικές ευκαιρίες, δυνατότητες εξέλιξης για τα νιάτα του τόπου μας. Είναι καθοριστική η συμβολή του στην τοπική ανάπτυξη καθώς δημιουργεί κύκλο εργασιών για μια σειρά κλάδων και επαγγελματικών δραστηριοτήτων, από την πρωτογενή παραγωγή και την μεταποίηση μέχρι τις υπηρεσίες του τριτογενούς τομέα.

Ο τουρισμός στη Χαλκιδική φέτος απέδειξε την ανθεκτικότητά του καθώς ακόμη και κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες συνεχίζει να προσφέρει στην τοπική κοινωνία και να γεννάει χαμόγελα και αισιοδοξία.

Για αυτό και το μεγάλο ζητούμενο δεν είναι μόνον να υπερβούμε τις δυσκολίες της σημερινής συγκυρίας λόγω της πανδημίας, αλλά να σχεδιάσουμε με τόλμη και φαντασία την «επόμενη μέρα».

Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων και γι’ αυτό πρέπει να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για το κοινό καλό του τόπου μας. Να πάρουμε πρωτοβουλίες μεγάλης κλίμακας για να επιλύσουμε μείζονα ζητήματα υποδομών, τα οποία δυστυχώς εξακολουθούν ταλανίζουν τον τόπο μας. Να δώσουμε ρεαλιστικές απαντήσεις και λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Να διασφαλίσουμε και να αναδείξουμε το σύγχρονο ελκυστικό πρόσωπο της Χαλκιδικής που θα εγγυηθεί ένα φωτεινό μέλλον ανάπτυξης και προόδου για όλους.

Η δύναμη βρίσκεται στο «Μαζί». Για να ανεβάσουμε τον τόπο μας ακόμη πιο ψηλά. Το αξίζει η Χαλκιδική, το αξίζουν οι Χαλκιδικιώτες!”, αναφέρει σε μήνυμά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσποδίας Ξενοδόχων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.