Το 2021, όπως είχε προαναγγελθεί, αποτελεί έτος εθνικού εορτασμού για όλο τον Ελληνισμό, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Σε όλη την διάρκεια του έτους, πολλοί δήμοι της Χαλκιδικής συμμετέχουν στους εορτασμούς αυτής της σημαντικής επετείου μέσα από ποικίλες δράσεις.

Ο Δήμος Πολυγύρου εχθές το απόγευμα πραγματοποιήσε ακόμη μια τέτοια εκδήλωση προς τιμήν της σημαντικής αυτής επετείου αυτή την φορά στην Γαλάτιστα, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραγραφικό Σύλλογο η ”Γαλάτεια”.

”Ήταν μια εκλεκτή βραδυά αυτή που μας χάρισε απόψε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος η ”Γαλάτεια” με την συμμετοχή της χορωδίας μας, αλλά και με τους ”δικούς” μας Γαλατσάνους καλλιτέχνες, οι οποίοι μας ταξίδεψαν με την μουσική τους στο επετειακό έτος του 1821”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος του δήμου Πολυγύρου, Ιωάννης Σιμώνης στο ”xalkidiki politiki”.

Στην εκδήλωση έβγαλε λόγο για την Ελληνική Επανάσταση ο Ομ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, Μιλτιάδης Κωνσταντίνος συνοδεία της χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου και με την ορχήστρα του Αστέριου Τράκα.

”Η αποψινή μας εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 με ομιλίες στις οποίες έγινε αναφορά στην Επανάσταση της Χαλκιδικής, η οποία συνέβαλλε στο να εδραιωθεί η ελευθερία στη νότια Ελλάδα”, τονίζει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου η ”Γαλάτεια”, Μαρία Γκογκούση, η οποία συνέχισε επισημαίνοντας ότι: ”Στόχος μας είναι η Ελληνική Πολιτεία να συμπεριλάβει στα σχολικά βιβία την Επανάσταση της Χαλκιδικής και τους αθάνατους Ήρωες της”.

Τέλος, στην όμορφη εκδήλωση όπου τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του covid-19, υπήρξε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης από το κοινό, καθώς προέκυψαν τοπικές μνήμες, τις οποίες ανέδειξε με ευχάριστο τρόπο αυτή η ξεχωριστή εκδήλωση στη Γαλάτιστα!