Την πόλη της Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν, τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες, με ένα πρωτοποριακό online παιχνίδι, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού. Πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι στην εφαρμογή Messenger, που ξεκινά στο πλαίσιο εορτασμού της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του χρόνου, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν τα μνημεία- σύμβολα σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, να περιηγηθούν στους δρόμους, να γνωρίσουν τον πολιτισμό και την ιστορία.

Η θεματική του παιχνιδιού είναι η επιστημονική φαντασία. Η αποστολή όσων συμμετέχουν στο παιχνίδι είναι να «συγχρονίσουν» σημεία της Θεσσαλονίκης -μουσεία, ναούς, μνημεία, έργα τέχνης- και να ανακαλύψουν ποια είναι αυτά. Οι 50 πιο γρήγοροι που θα καταφέρουν να φτάσουν στον τερματισμό κερδίζουν και ένα έπαθλο δωρεάν εισόδου στο Museum of Illusions Thessaloniki».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τουρισμού καλούν τους πολίτες να ανακαλύψουν την ιστορία της πόλης παίζοντας στο https://www.facebook.com/SingularitySocietySKG/