Το δημοτικό σχολείο της Αρναίας είναι από τα κτίσματα του δήμου Αριστοτέλη που αποτελούν κόσμημα για ολόκληρη τη Χαλκιδική. Μια μεγάλη παρέμβαση που αφορά το εξωτερικό του, ολοκληρώνεται με δαπάνη που καλύφθηκε από το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ελληνικός Χρυσός. Πρόκειται για την πλήρη αποκατάσταση της εξωτερική τοιχοποιίας, κάτι που κρίθηκε αναγκαίο.

“Ο Δήμος Αριστοτέλη δεν συντηρεί  απλώς ένα σχολικό κτίριο αλλά τη ζωντανή μνήμη της ιστορίας, της εκπαίδευσης και της αρχιτεκτονικής στην Αρναία”, ανακοίνωσε στα  μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος.

Για την ιστορία…

Άλλωστε το εν λόγω κτίριο αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα σχολικής αρχιτεκτονικής του 1930. Τα σημάδια του στο σχολείο άφησε ο σεισμός του 1932, πριν καλά-καλά λειτουργήσει ως σχολείο, ενώ “ταλαιπωρήθηκε” στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν μετατράπηκε σε αποθήκη από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Οι όψεις του κτιρίου ανακαινίστηαν το 1982 με επισκευή της ΝΑ όψης και της στέγης ειδικότερα. Η συγκεκριμένη παρέμβαση είχε κοστίσει τότε 140.000 δρχ. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα έτη 2012-2015 πραγματοποιήθηκε και ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου.